Poslovni Dnevnik

Šef Applea obećao Trumpu tri tvornice

Obećanje i radovanje Američki predsjedni­k otkrio da tehnološki div sprema velike investicij­e

-

Izvršni direktor Applea Tim Cook obvezao se da će kompanija u SAD-u sagraditi tri velike tvornice, izjavio je u intrevjuu za Wall Street Journal ( WSJ) predsjedni­k Donald Trump. “Razgovarao sam s Cookom, obećao je tri velike tvornice - velike, velike, velike”, tvrdi američki predsjedni­k.

No, ugledni poslovni list ističe kako Trump nije otkrio i objasnio gdje će tvornice biti smještene i kada će gradnja tih pogona započeti. Dodu- še, Apple je u svibnju objavio kako će izdvojiti milijardu dolara za ulaganje u američke kompanije koje proizvode naprednu tehnologij­u. Također je naveo kako razmatra financiran­je programa koji bi omogućili učenje programira­nja aplikacija.

Podsjetimo, Apple je proteklih mjeseci bio na Trumpovoj meti zbog činjenice da dobar dio svojih uređaja proizvodi u Kini. Tim Cook je uzvratio kako je Apple samo lani platio američkim dobavljači­ma 50 milijardi dolara, a zaslužan je i za dva milijuna radnih mjesta u Americi, od čega 80.000 izravno, a ostalo kroz dobavljače i programers­ke tvrtke koje rade aplikacije za iPhone.

Da je predsjedni­k “promijenio ploču” u vezi Applea govori i dio iz razgovora za WSJ gdje kaže kako neće smatrati da je njegova administra­cija postigla ekonomski uspjeh dok Apple ne započne gradnju tvornica.

 ?? REUTERS ?? Tim Cook, čelnik Applea
REUTERS Tim Cook, čelnik Applea

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia