Poslovni Dnevnik

Dobit Atlantica 154 milijuna, 15,4% veća

Prihodi rasli 2 posto

-

Atlantic

Grupa je u prvoj polovici 2017. ostvarila rast prihoda za dva posto u odnosu na isto razdoblje lani, dok je EBITDA rasla za 8,4, a neto dobit za 15,4 posto. Naime, Atlantic je imao ukupni prihod od prodaje u iznosu od 2,5 milijarde kuna, EBITDAu od 281,5 milijuna, dok je neto dobit bila 154,1 milijun kuna. Unatoč smanjivanj­u tržišnog udjela maloprodaj­e zbog krize Agrokora kao najvećeg kupca, Atlantic je širenjem suradnje s drugim kupcima ostvario ukupan rast prodaje u prvom dijelu godine.

U ovom razdoblju je izvršeno i dezinvesti­ranje proizvodnj­e sportske prehrane i fokusiranj­e na razvoj brendirano­g poslovanja u ovom segmentu. Tvornice u njemačkom Bleckedeu te u Novoj Gradišci preuzeo je strateški partner, belgijska kompanija Aminolabs, za ukupan iznos od 200 milijuna kuna.

U pogonu u Novoj Gradišci Atlantic je zadržao manjinski udio, a u objema tvornicama nastavit će ugovorno proizvodit­i Atlanticov asortiman sportske prehrane. U ukupnim prihodima Atlantic Grupe najviše otpada na kavu, od koje je došlo pola milijarde kuna.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia