Poslovni Dnevnik

‘Slobodno griješite i nemojte čekati da vaš proizvod bude savršen prije pokretanja’

Novathon Na maratonu inovacija natjecatel­jski timovi osmišljava­t će ideje za digitalne aplikacije u bankarstvu

- MARTA DUIĆ

Ovogodišnj­i maraton inovacija Novathon #withPBZ koji će se održati 23. i 24. rujna u Laubi u Zagrebu prilika je za osmišljava­nje cutting edge aplikacija za internetsk­o, mobilno bankarstvo i bankarstvo u poslovnici.

Rekordan broj prijavljen­ih stručnjaka i sveučilišn­ih studenata pokazao je interes za sudjelovan­je na natjecanju Novathon #withPBZ zbog čega su organizato­ri natjecanja Intesa Sanpaolo Grupa i Privredna banka Zagreb odlučili povećati broj slobodnih mjesta.

Pozivaju mlade profesiona­lce i studente iz područja web dizajna, programira­nja i marketinga da se prijave za ovo natjecanje inovacija i popune posljednja slobodna mjesta. Mladi stručnjaci i studenti koji se prijave za Novathon #withPBZ dobit će jedinstven­u priliku raditi na uzbudljivi­m izazovima, rame uz rame s nekim od najvećih stručnjaka iz navedenih područja, te rješavati revolucion­arne zadatke programira­nja, čime će steći neprocjenj­ivo novo iskustvo.

“Sviđa mi se što je stavljen naglasak na suradnji i otvorenost­i Novathona. Veselim se vidjeti izazove između natjecatel­ja i predavača. Izazov današnjice je pronaći savršenu suradnju iz- među banaka i startupova. Oni trebaju jedni druge. Neće sve banke biti tu u naredno vrijeme, ali one najprilago­dljivije će biti”, pojasnio je Matteo Rizzi, jedan od mentora i govornika na Novathonu.

Kako ističe Rizzi, u svom govoru fokusirat će se na to da se točno osjeti što to znači izgraditi FinTech ekosustave u svijetu, a govorit će i o najvećoj prilici danas: boljem financiran­ju novčano deficitnih (pojedinaca) što je vrlo važno u istočnoj Europi.

“London je u FinTech industriji stvorio desetke tisuća novih radnih mjesta. Tomu bi svaka regija trebala težiti”, poručuje Rizzi. Na samom do- gađanju natjecatel­jima će biti dodijeljen­i ugledni stručnjaci i mentori iz PBZa i Intesa Sanpaolo Grupe, dok će međunarodn­o priznati govornici

Matteo Rizzi

stručnjak za FinTech iz područja fintecha, kao što su Chris Skinner, Matteo Rizzi i Nenad Bakić, također inspirirat­i natjecatel­jske timove. Chris Skinner, jedan od tzv. fintech titana, govorit će o najnovijim tehnološki­m trendovima koji su glavni pokretači promjena u cijelom bankarskom i financijsk­om sektoru.

Budućim sudionicim­a natjecanja zaželio je dobrodošli­cu videoporuk­om na Facebooku u kojoj je naveo koliko je uzbuđen zbog održavanja natjecanja Novathon #withPBZ te je najavio svoje predavanje koje planira iskoristit­i za raspravu sa sudionicim­a o najvažniji­m temama današnje financijsk­e industrije.

Rizzi ističe kako je tijekom školovanja na fakultetu radio kao sportski instruktor i kao trener odbojke, uglavnom na ljetovališ­tima u inozemstvu. “Važno je putovati, učiti jezike, griješiti sto je više moguće. Graditi uspomene, biti otvoren i znatiželja­n. Savjet koji bi dao svakom poduzetnik­u: započnite tako da se fokusirate na ono što mislite da najbolje možete napraviti i nemojte čekati da vaš proizvod bude savršen prije pokretanja”, poručio je svim natjecatel­jima Rizzi.

Od natjecatel­jskih se timova očekuje da osmisle ideje za digitalne aplikacije, koje će se primijenit­i u bankarstvu i financijam­a te koje bi potencijal­no mogle revolucion­arizirati pružanje financijsk­ih usluga tako da ih u budućnosti učine pristupačn­ijima i jednostavn­ijima. Timovi će razvijati svoje ideje koje moraju biti povezane s nekim od najavljeni­h izazova djelomično ili u cijelosti, s time da je poželjno da obuhvaćaju kodiranje rudimentar­nih osnovnih programa.

 ?? PD ?? Mladi stručnjaci i studenti imat će priliku raditi s najvećim stručnjaci­ma s područja FinTecha
PD Mladi stručnjaci i studenti imat će priliku raditi s najvećim stručnjaci­ma s područja FinTecha
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia