Poslovni Dnevnik

SPREMNI SU ZA AKVIZICIJE U POSLOVIMA KOJIMA SE BAVE

Adris Grupa Adris ima 167 mil. kn neto dobiti, na Croatia osiguranje odnosi se 102 mil. kn

- MARINA ŠUNJERGA/VL VALENTINA WIESNER MIJIĆ/VL

Profit CO-a veći je 37 posto nego u istom razdoblju lani; premija je u životnom osiguranju rasla 3,3 posto, u neživotnom 2,5 posto

Adris Grupa u prvih je šest mjeseci poslovala sa 167 milijuna kuna neto dobiti, a najveći dio te dobiti ostvarilo je Croatia osiguranje. Zahvaljuju­ći rastu broja noćenja ostvarenih u njihovoj hotelskoj kući Maistri sve tvrtke u sastavu rovinjske kompanije poslovale su pozitivno i u pola godine ostvarile su 2,54 milijardi kuna prihoda.

Sve tvrtke pozitivne

“Adris investira. Jača konkurentn­ost svojih poslova i proizvoda, stvara nova radna mjesta i vrijednost svojim dioničarim­a. Rezultati koje ostvaruju Adrisove tvrtke najbolja su potvrda učinkovito­sti naše višegodišn­je strategije ulaganja u dugoročne održive i rastuće poslove. Uz organski rast, spremni smo i za nove akvizicije, osobito u poslovima kojima se bavimo”, poruka je najvećeg pojedinačn­og vlasnika i predsjedni­ka Uprave Adris grupe Ante Vlahovića. S obzirom na sezonalnos­t turističke djelatnost­i do lipnja je najviše povuklo Croatia osiguranje koje i dalje drži 32,1 posto hrvatskog tržišta osiguranja, a u prvih je šest mjeseci ostvarilo neto dobit 102 milijuna kuna, 37 posto više u odnosu na isto razdoblje lani. Ukupna zara- čunata bruto premija rasla im je 2,7 posto, na 1,85 milijardi kuna, od čega se na neživotna osiguranja odnosi 1,48 milijardi kuna, uz rast od 2,5 posto, a na životna 369,2 milijuna kuna, uz rast od 3,3 posto. Restruktur­iranjem su poboljšali i efikasnost poslovanja – odnos ukupnih rashoda i zarađene premije iznosi 99 i četiri je postotna boda bolji nego lani.

Broj noćenja raste 19 posto

Maistra je imala rast noćenja od čak 19 posto, ali i rast prosječne cijene tih noćenja za tri posto pa su prihodi skočili 19 posto. Tijekom godine u nekoliko hotela i u kampove Maistra će uložiti 450 miliju- na kuna, a da će sezona biti izvrsna najavljuje i booking koji pokazuje rast od 18 posto u odnosu na 2016. Maistrin hotel Hilton u Dubrovniku imao je također rast od 19 posto u prihodima, ali čak 73 posto veću neto dobit.

Cromaris pak bilježi plus od osam milijuna kuna pri čemu je tvrtka koja se bavi uzgojem ribe poradila na učinkovito­sti, dok su prihodi ostali na istoj razini kao i lani.

Većinu od gotovo 80 posto prihoda tvrtka ostvaruje prodajom u inozemstvu.

 ?? GORAN STANZL/ PIXSELL ?? Ante Vlahović najveći je pojedinačn­i vlasnik i predsjedni­k Uprave Adris grupe
GORAN STANZL/ PIXSELL Ante Vlahović najveći je pojedinačn­i vlasnik i predsjedni­k Uprave Adris grupe

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia