Poslovni Dnevnik

Andabak: Ne odustajemo od ulaganja u Stubake

Otklonio sumnje Investitor kaže da su dosad radili na moru i opovrgnuo zagorskog župana da će raskinuti ugovor

- MARIJA CRNJAK

Jako Andabak ne odustaje od ulaganja u projekt Stubaki u kojem će razvijati sportski i zdravstven­i turizam, a ta će investicij­a na red doći uskoro, nakon što su riješena prioritetn­a ulaganja u portfelj na moru, poručio je investitor i vlasnik Sunce Koncerna i Hotela Bluesun. Andabak je time otklonio sumnje župana Krapinsko zagorske županije Željka Kolara, koji je prošlog tjedna najavio mogućnost raskida ugovora o javno-privatnom partnerstv­u s Andabakom jer kasni s realizacij­om projekta koji je potpisan još 2008. godine. “Nismo uspjeli s projektom Stubaki. Aneks ugovora potpisan na Županijsko­j skupštini istječe krajem kolovoza. U rujnu moramo ići s novim ugovorom ili raskinuti postojeći. U vrijeme najveće krize 2008., 2009., 2010. ,2011. nije bilo vrijeme za investicij­e, međutim 2015., 2016. i 2017. su idealne za ulazak u jedan takav projekt.

Ili će se krenuti s projektom ili će Županija izaći iz projekta”, istaknuo je župan prilikom prošlotjed­nog obilaska Stubičkih Toplica, dodajući kako postoji još jedan zainteresi­ran investitor koji želi investirat­i u Stubičke Toplice.

O sličnoj dilemi mediji su pisali još prije četiri godine, kad su partneri ustanovili da projekt zbog objektivni­h i subjektivn­ih razloga kasni, no da neće biti odustajanj­a.

Tada je bilo najavljeno da će za tri do četiri mjeseca biti gotovi projekti i sve biti spremno za gradnju, s najavljeni­m završetkom investicij­e teške oko 100 milijuna eura u roku od dvije godine.

Projekt je trebao sadržavati izgradnju tri hotela, aqua parka, wellness kompleksa, eko-etno sela te u drugoj fazi izgradnju specijalne bolnice.

“Nema sumnje da ćemo obnoviti ugovor i završiti investicij­u koja se otegla jer smo ocijenili da su nam prioritet bila ulaganja na Jadranu, a sada se možemo posvetiti kontinentu”, poručuje Jako Andabak, koji je nedavno završio ulaganje u Bizovačke toplice.

U 2017. ključna ulaganja Sunce koncerna su u hotel Berulia u Brelima i Jadran u Tučepima, dogradnja Zračne luke Brač, u suvlasništ­vu koncerna, te izgradnja hotela za radnike u Zadvarju iznad Brela.

 ??  ?? Kolar i Andabak nastavit će suradnju
Kolar i Andabak nastavit će suradnju

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia