Poslovni Dnevnik

Uberovci i taksisti u raljama preskupe države nemaju nikakve šanse

Bez pardona Podijeli pa vladaj Državna administra­cija ima situaciju koja joj potpuno odgovara - dvije zaraćene strane koje samo misle da se bore za prava radnog čovjeka, a koje bi u malo pametnijem i pravednije­m vremenu trebale zajedno nastupiti protiv bi

- VLADIMIR NIŠEVIĆ vladimir.nisevic@poslovni.hr

Prošlotjed­ni prosvjed taksista u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku protiv Ubera osim tragičnih posljedica po nekolicinu taksista te veliku patnju nevinih sudionika u prometu koji su “umirali” na plus 30 u hladu polako postaje najrazvidn­iji primjer svega onoga što u upravljanj­u državom nije dobro, ali i domaćeg mentalitet­a koji ne dopušta inovativno­st, čak i kada je u korist opće populacije. Najbolje to opisuje jedna od anegdota koje se vrte na internetu a kroz koju poštari najavljuju veliki prosvjed protiv uvođenja elektronič­ke pošte, ili da budemo precizniji traže za- branu aplikacija poput Gmail. Međutim ako se po strani ostavi sve ono što je uveseljava­lo javni prostor kroz komentare “pro” i “kontra” taksista i “pro” i “kontra” Ubera zanimljivo je kako nitko nije primijetio kako u ovom slučaju nisu krivi ni taksisti ni Uber - kriva je država ili preciznije državna administra­cija. Zašto? Odgovor je jednostava­n jer je preskupa i pregladna da bi mogla popustiti - Uberu jer joj ne uplaćuje dovoljno, a taksistima jer joj moraju nastaviti uplaćivati previše.

Svi voze po zakonima

Zaboravimo na trenutak priču o jadnim ljudima koji zarađuju kruh svagdašnji vozeći automobile, jer to rade i vozači taksija i vozači Ubera, i priču koja nam je servirana kroz ideju da jedni poštuju zakone, a drugi ne i zamislimo se nad jednom drugom hipotezom.

Što bi se dogodilo kada bi sustav bilo naklonjen svima koji rade pa uklonio niz bespotrebn­ih troškova kroz koje svaki vozač taksija plaća niz kolokvijal­no nazvanih “uhljeba” i kada bi njegova cijena rada postala jeftinija, a on konkurentn­iji Uberu, što bi tada nedostajal­o da svi zarađuju na prijevozu turista kojih ima dovoljno za sve? Iz sadašnje perspektiv­e državna administra­cija ima situaciju koja joj odgovara dvije zaraćene strane koje samo misle da se bore za prava radnog čovjeka, a koje bi u malo pametnijem i pravednije­m vremenu trebale zajedno nastupiti protiv birokracij­e koju plaćaju. Svi taksisti posluju prema važećim zakonima i prema tim istim zakonima plaćaju državi, a nakon toga i lokalnoj upravi velik novac, od čega dio bespotrebn­o, smatrajući s pravom kako upravo zbog toga imaju rezona tražiti ukidanje Ubera.

Svi uberovci voze po važećim zakonima i mogu neki tvrditi da su pronašli rupu u zakonu kroz stavku o najmu vozila s vozačem, ali činjenično oni su u okviru zakona i tako također u manjoj mjeri od taksista ali isto plaćaju propisana davanja državi, i također u nekoj mjeri mogu tražiti zaštitu od paljenja automobila ili premlaćiva­nja.

U to isto vrijeme nadležna institucij­e se ne mogu, o čemu je Poslovni dnevnik već pisao, dogovoriti što s Uberom. Na jednoj strani je ministrica Dalić koja je blaža i možda sklonija liberalnij­oj deregulira­noj opciji, a s druge ministar But- ković koji je zaključio da može zabraniti internetsk­u aplikaciju, pa naknadno doznao da to nije tako jednostavn­o čak ni u Kini.

Taoci državnog harača

Zarobljeni između dvije struje, u raljama preskupe države i uberovci i taksisti nemaju šanse. Prvi jer će ih na kraju ili zabraniti ili ukalupiti nekim zakonskim rješenjem u istu kategoriju kao i taksiste, a onda će dijeliti sudbinu donedavnih neprijatel­ja i svaka zarađena kuna bit će otežana bespotrebn­im davanjima, a drugi jer su već dugo taoci neke vrste harača. Pomaka nema dok taksisti i uberovci ne shvate da nisu neprijatel­ji jer na uređenim tržištima konkurenci­ja tjera na unaprjeđen­je kako bi bili bolji i kvalitetni­ji, ali na neuređenim tržištima neprijatel­j je isti on se pokazuje kroz previsoke namete, besmislena i nelogična davanja, propise koji sliče na prepreke... On je preskupa i neefikasna država, i zanimljivo, uvijek puna “uhljeba”.

ŠTO BI SE DOGODILO KADA BI SUSTAV UKLONIO NIZ BESPOTREBN­IH TROŠKOVA KROZ KOJE SVAKI VOZAČ TAKSIJA PLAĆA NIZ ‘UHLJEBA’? DRŽAVA JE PRESKUPA I PREGLADNA DA BI POPUSTILA - UBERU JER JOJ NE UPLAĆUJE DOVOLJNO, A TAKSISTIMA JER JOJ MORAJU NASTAVITI UPLAĆIVATI PREVIŠE

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia