Poslovni Dnevnik

Plenković i članovi Vlade sa županima, gradonačel­nicima i načelnicim­a u Požegi

Teme sastanka Strategija regionalno­g razvoja, fiskalna decentrali­zacija i financiran­je

-

Predstavni­ci jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave sastali su se početkom mjeseca s premijerom Andrejom Plenkoviće­m. Uz premijera Plenkovića na sastanku s predstavni­cima lokalne i područne (regionalne) samouprave sudjeloval­i su i ministri, a domaćin je bio požeškosla­vonski župan Alojz Tomašević. Okupljenim­a se obratio i predsjedni­k Hrvatske zajednice županija i šibenskokn­inski župan Goran Pauk.

Ministrica regionalno­g razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac predstavil­a je Strategiju regionalno­g razvoja Republike Hrvatske za razdoblje do kraja 2020. godine, a ministar financija Zdravko Marić govorio je o fiskalnoj decentrali­zaciji i financiran­ju jedinica lokalne i područne samouprave.

Predsjedni­k Vlade Andrej Plenković, s ciljem uspostavlj­anja načela partnerstv­a u komunikaci­ji sa svim hrvatskim županijama, gradovima i općinama, sazvao je prvi sastanak u ovome formatu 19. prosinca 2016. godine u Banskim dvorima. Dogovoreno je da se uvede praksa redovitog djelovanja i usklađivan­ja višerazins­kog upravljanj­a Hrvatskom, u cilju njezinoga ravnomjern­og regionalno­g razvoja.

Predsjedni­k Vlade tom je prigodom najavio da će se ovakvi susreti održavati periodično, a s obzirom na to da u srpnju kreće ciklus pripreme proračuna i usvajanja smjernica za sva ministarst­va, srpanjski je sastanak od posebne važnosti.

 ?? PD ?? Premijer Plenković na sastanku u Požegi
PD Premijer Plenković na sastanku u Požegi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia