Poslovni Dnevnik

Odobrena najveća energetska obnova škola na području županije

Vrijedni radovi Za 27 milijuna kuna uredit će se 11 školskih zgrada

-

Bjelovarsk­obilogorsk­a

županija nastavlja uspješan niz provođenja projekata vezanih uz korištenje europskog novca, a ovaj put riječ je o energetsko­j obnovi školskih zgrada. Naime, iz europskog Fonda za regionalni razvoj, a putem natječaja Ministarst­va graditeljs­tva i prostornog uređenja Bjelovarsk­obilogorsk­oj županiji je odobrena obnova 11 školskih zgrada u ukupnoj vrijednost­i prijavljen­ih projekata od 26,6 milijuna kuna. Takvim načinom rada podiže se standard obrazovanj­a u osnovnim i srednjim školama s jedne strane, a s druge strane podiže se energetska učinkovito­st školskih zgrada i uštede u školama.

“U prošle četiri godine mandata, Županija je uvrstila u energetsku obnovu 14 škola, što matičnih, što područnih. U ovom trenutku završava najskuplji projekt energetske obnove škole u Republici Hrvatskoj ove godine”, rekao je župan Damir Bajs. Naime, prošle je godine Bjelovarsk­obilogorsk­a županija zahvaljuju­ći europskim sredstvima imala najveći projekt obnove jedne osnovne škole u Hrvatskoj u ukupnom iznosu od 1.655.345 kuna, a riječ je o Osnovnoj školi Sirač.

Župan je nadodao da mu je drago da može reći da su među županijama koje imaju najviše prijava na ovaj projekt i da može najaviti najveću energetsku obnovu škola u povijesti.

“To znači da ćemo stvoriti nove uvjete za rad u matičnim i područnim školama. Time omogućavam­o novi standard koji želimo, standard 21. stoljeća. OŠ u Grubišnom Polju je jedina škola koja će dobiti lift, jer s obzirom na potrebe učenika ove škole, mi smo uvrstili u projekt i gradnju lifta. Iznos od 26,6 milijuna kuna sufinancir­at će i Županija, očekujemo da će to biti oko 4 ili 5 milijuna kuna”, zaključio je Bajs.

 ?? PD ?? Župan Bajs najavljuje standarde 21. stoljeća u obnovljeni­m školama
PD Župan Bajs najavljuje standarde 21. stoljeća u obnovljeni­m školama

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia