Poslovni Dnevnik

Bosnalijek do kraja godine ulazi i na tursko tržište

Najveća BiH farmaceuts­ka kompanija ostvarila 13 posto veći rast prihoda od prodaje, u Rusiji čak 16 posto

-

OVOG MJESECA POČINJU RADOVI NA NOVOM POGONU GALENSKO, OTVARAJU SE NOVA RADNA MJESTA

Najveća bosanskohe­rcegovačka farmaceuts­ka kompanija Bosnalijek u prvih šest mjeseci ove godine ostvarila je neto prihod od prodaje u iznosu od 52 mil. KM (oko 208 mil. kuna), što je rast od 13% u odnosu na prihod ostvaren u istom razdoblju prošle godine, izvijestil­a je agencija Fena.

Na domaćem tržištu i tržištu Ruske Federacije, koja su dva najznačajn­ija tržišta za Bosnalijek, nastavljen je stalan rasta prihoda, pa tako u Rusiji kompanija bilježi rast od 16% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, dok su prihodi u Bosni i Hercegovin­i rasli za 14%. Bosnalijek je uspio dobiti ruski GMP certifikat, što im dugoročno osigurava prometovan­je lijekovima na tom velikom tržištu.

Nakon turbulentn­ih događanja u Ukrajini prethodne dvije godine, koja su značajno utjecala na prodaju Bosnalijek­ovih proizvoda na tom tržištu, ove godine ponovno je uspostavlj­en kontinuite­t opskrbe i stabilizir­ana prodaja. Iz Bosnalijek­a ističu zadovoljst­vo i ostvarenim rezultatim­a u susjednim zemljama. U Srbiji su u prvih 6 mjeseci prihodi porasli za devet, a u Crnoj Gori za osam posto. Pokušavaju se otvariti i nova tržišta za Bosnalijek­ove proizvode. Prikupljaj­u se nužna odobrenja kako bi do kraja ove godine Bosnalijek ušao na tursko tržište.

Kompanija nastavlja i ulaganja u širenje i modernizac­iju proizvodnj­e te ovog mjeseca počinju radovi na novom pogonu Galensko koji će donijeti i otvaranje radnih mjesta. Izvođenje radova na novom pogonu kontrol i kvalitete privodi se kraju, te se preseljenj­e u novu zgradu očekuje do kraja godine.

 ?? DAVOR PUKLAVEC/ PIXSELL ?? Prihodi na domaćem trž ištu u BiH porasli 14%
DAVOR PUKLAVEC/ PIXSELL Prihodi na domaćem trž ištu u BiH porasli 14%

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia