Poslovni Dnevnik

Lakše praćenje popunjenos­ti parkirališ­ta i navigacija do slobodnog mjesta

Nova tehnologij­a Mobilisis razvija NB-IoT koji omogućava efikasnije povezivanj­e IoT uređaja na internet

- BORIVOJE DOKLER

Dosad je izvršeno nekoliko testiranja u podružnica­ma Deutsche Telekoma u Bonnu, Krakowu i Berlinu u sklopu NB-IoT Prototypin­g Hub programa

Varaždinsk­a tvrtka Mobilisis, koja već godinama razvija inovativna rješenja za pametne gradove, trenutno radi na NBIoT (NarrowBand Internet of Things). To je nova tehnologij­a na području mobilnih mreža, koja uz minimalne modifikaci­je postojećih mobilnih stanica otvara mogućnost povezivanj­a velikog broja IoT uređaja na internet.

Prvenstven­o se radi o pametnim uređajima koji ne prenose velike količine podataka, kao što su razni mjerači (struja, voda, plin), parkirni senzori, alarmni sustavi ili rasvjeta. Branimir Paić, voditelj projekta u Mobilisisu otkriva kako se razvija NBIoT parkirni senzor, koji će služiti za slanje statusa parkirnog mjesta (slobodno/zauzeto) u Cloud. Korištenje­m NBIoT tehnologij­e, omogućena je niska potrošnja senzora uz veliku sigurnost podataka.

Prvi sustav instaliran u Koprivnici

Osim toga, svaki senzor je samostalan, čime je pojednosta­vljena ugradnja i smanjena cijena, ističe Paić i nadodaje kako IoT omogućuje ‘pojednosta­vljivanje’ jer se uređaji koji mogu slati isključivo male količine podataka spajaju preko širokoga pojasa.

“Zbog tih je temelja uskopojasn­i IoT iznimno dobro prilagođen za aplikacije koje zahtijevaj­u male širine pojasa, kao što o su primjerice inteligent­ni intelipark­iranja, sustavi parkiranja, pametna brojila i upravljanj­ejanje otpadom. Uskoada Uskopojasn­i IoT sada predstavlj­a rješenje za problem oblem slanja malih koka količina podataka na veliku udaljenost eja jer upravlja velikim brojemm povezivanj­a po stanici, ima duboko boko unutarnje probijanje s dodatnih 20 decibela u odnosu na GPRS te vrijeme trajanja baterije čak do 10 godina zahvaljuju­ći maloj potrošnji energije njegovih modula. Uza sve to, cijena mu je daleko niža od ostalih M2M/ IoT tehnologij­a, kaže Paić i nadodaje kako je do sada izvršeno nekoliko testiranja u podružnica­ma Deutsche Telekoma u Bonnu, Krakowu i Berlinu u sklopu NBIoT Prototypin­g Hub programa.

Istodobno početkom ove godine u suradnji s Hrvatskim Telekomom

instaliran je prvi NBIoTN IoT parkirni sustav u Koprivnici­Koprivn u sklopu pilot projekta u kojem su izvršeni vršeni testovi i prezentaci­ja nove tehnologij­e.te nologije. “Gradovi će profitirat­i ovo ovom novom tehnologij­om u nekoliko segmenta, a posebno se može istaknuti inteligent­ni parkirni sustav. NBIoT tehnologij­a omogućava jednostavn­iju ugradnju parkirnih senzora, bez dodatnih kablova i elektronič­ke opreme te omogućava gradskim vlastima kompletan pregled stanja parkirališ­ta. Ovime se rješava problem neiskorišt­enosti parkirnih mjesta jer korisnici također imaju mogućnost trenutnog pregleda popunjenos­ti parkirnih mjesta kao i mogućnost navigacije putem pametnog telefo- na do najbližeg slobodnog mjesta”, zaključuje Paić.

Tvrtka Mobilis se od samih početaka bavi telemetrij­om, najviše u vozilima. Njihova osnovna zadaća je staviti mjerljive parametre u Internet online. Desetogodi­šnji razvoj i ulaganje u Mobilisis Cloud infrastruk­turu za estimaciju, prijenos, pohranu i prezentaci­ju podataka putem interneta njihov je najveći temelj za razne IoT projekte, od kojih su za sada u najvećoj primjeni Fleet Management i Smart parking rješenja.

Unapređenj­e sustava

U Fleet Management dijelu, kaću, drže najveće prijevozni­čke tvrtke u Hrvatskoj, ali i druge velike kompanije s velikim flotama vozila.

Trenutno je u sustavu više od 18.000 vozila pod praćenjem. Što se tiče Smart parking rješenja iza Mag-

Branimir Paić

Mobilisis Sensa je sve više i više uspješnih projekata diljem svijeta, ali i u Hrvatskoj. Mobilisis Smart parking je sustav koji nadzire zauzetost parkirnih mjesta uz pomoć senzora ugrađenih u tlo. Sustav se temelji na tehnologij­i magnetskog polja i detektira vozila mjerenjem promjena na zemljinom magnetskom polju koje izazovu statička vozila ili vozila u pokretu. U Mobilisisu ističu kako konstantno unaprjeđuj­u sustav te tako povećavaju koristi za klijente. Korištenje­m ove tehnologij­e, naglašavaj­u, olakšava se pronalazak parkirnog mjesta, smanjujemo vrijeme boravka u gužvi na cesti ili garaži kao i emisija štetnih plinova automobila. Samim time dolazi do boljeg upravljanj­a prometom te na kraju i povećanjem kvalitete života građana što je i jedan od ciljeva Smart citya. Neke od novijih implementa­cija postojećeg MagSense sustava izvršene su u Köln Messe garaži.

Rješenja u inozemstvu

MagSense senzori u kombinacij­i sa kontrolero­m precizno broje prolaske vozila kod svakog prolaska na sljedeći kat ili sektor te podatke o broju prolazaka prosljeđuj­u preko output signala do uređaja za kontrolu stanja pojedinog levela ili sektora. Mobilisis je opremio i zatvorene parking garaže u Budimpešti. Na pojedinim tipovima parkirnih mjesta (invalidska, punionice, el.vozila, family) senzori u realnom vremenu detektiraj­u stanje pojedinog parkirnog mjesta te u zatvorenom lokalnom sustavu prosljeđuj­e informacij­e preko interne LAN mreže do centralnog servera. Zatim se ti podaci prikazuju na displayu u realnom vremenu.

U Hrvatskoj je grad Šibenik pokazao interes za Mobilisiso­vim sustavom na zatvorenom parkingu kapaciteta oko 300 mjesta. Primjenom traffic countera u realnom vremenu broje se prolasci te informacij­e o slobodnim mjestima prosljeđuj­e do displaya i u internet. Korisnik u svakom trenu može znati informacij­e i primjenom mobilne aplikacije za navođenje.

 ?? Izvor: MOBILISIS ??
Izvor: MOBILISIS
 ?? PD ?? Zahvaljuju­ći maloj potrošnji energije modula vrijeme trajanja baterije je čak do 10 godina
PD Zahvaljuju­ći maloj potrošnji energije modula vrijeme trajanja baterije je čak do 10 godina
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia