Poslovni Dnevnik

Tvrtki Muška voda zbog duga oduzima se koncesija nad izvorom, odlazi u stečaj

Nemoćni Kompanija koja je flaširala ‘bosansku Viagru’ nije uspjela povratiti nekadašnju slavu vode iz Kladnja i osvojiti tržište

-

Općinski sud u Tuzli pokrenuo je prethodni postupak radi utvrđivanj­a uvjeta za otvaranje stečajnog postupka nad imovinom kompanije Muška voda iz Kladnja, koja proizvodi poznatu izvorsku vodu, izvještava Indikator.ba. Za privremeno­g stečajnog upravitelj­a imenovan je Besim Hamidović.

On će pregledati poslovne knjige i dokumentac­iju dužnika, te utvrditi postoji li razlog za otvaranje stečajnog postupka.

Privremeni stečajni upravitelj dužan je podnijeti pisani izvještaj sudu u roku od 30 dana od dana donošenja rješenja u kojem će izvijestit­i o poduzetim mjerama i iznijeti svoje stručno mišljenje o tome postoje li razlozi za otvaranje stečaja, odnosno postoje bilo kakvi izgledi za nastavak poslovanja kompanije. Pokretanje prethodnog postupka za utvrđivanj­e uvjeta za stečaj u kompaniji Muška voda uslijedilo je nakon što je vlada TKa prije mjesec dala suglasnost za pokretanje sudskog postupka za raskid ugovora o koncesiji dodijeljen­oj kompaniji i naplatu duga. Vlada je zbog duga od 50.500 KM (oko 202 tisuće kuna), smatra da su se stekli uvjeti za raskid ugovora o koncesiji i naplatu duga.

Kompanija Muška voda dobila je koncesiju za glasovitu vodu koja je flaširana u bivšoj Jugoslavij­i i plasirana na tržišta 50 zemalja.

U bivšoj Jugoslavij­i kladanjska Muška voda bila je opće poznata, a flaširana se izvozila i u SAD.

Međutim, proizvodnj­a je prekinuta početkom rata, a kompanija Muška Voda, osnovana prije 11 godina dobilo je koncesiju nad izvorom za sljedećih 30 godina, prenosi portal 24info.

Stanovnici Kladnja tvrde da je riječ o bosanskoj Viagri i da je putopisac Evlija Čelebija još u 17. stoljeću pisao o njihovoj vodi koju je zvao izvorom mladosti.

Čelebija je naveo kako su age i begovi u bačvama prevozili vodu te da je Austrougar­ska uvrstila Mušku vodu na mapu ljekovitih voda.

 ?? PD ?? U Kladnju tvrde da je o njihovoj ljekovitoj vodi pisao putopisac Evlija Čelebija u 17. stoljeću
PD U Kladnju tvrde da je o njihovoj ljekovitoj vodi pisao putopisac Evlija Čelebija u 17. stoljeću

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia