Poslovni Dnevnik

Gljadelkin preko svoje bečke tvrtke osnažuje Hidroelekt­ru

Prometna infrastruk­tura Ministar o skoroj gradnji Pelješkog mosta, zakonima, taksi tržištu...

-

Ministar mora, prometa i infrasturk­ture Oleg Butković kazao je u srijedu uoči sjednice užeg kabineta Vlade da se uskoro kreće s izgradnjom Pelješkog mosta, da će se pri izradi zakona o pomorskom dobru paziti da to dobro i dalje ostane javno te da će uskoro doći do liberaliza­cije taksi usluga. “Natječaj za odabir izvođača radova ušao je u drugi stupanj i on je pri kraju. Početkom rujna predaju se ponude, nakon toga će se u Hrvatskim cestama ocijeniti, a ako ne bude žalbi, idemo prema potpisu ugovora i početku radova”, kazao je Butković.

Komentiraj­ući prijedlog zakona o pomorskom dobru, čija je prva radna verzija izazvala nejasnoće, Butković je istaknuo da je to najveći izazov ministarst­va. Za mjesec do mjesec i pol ministarst­vo izlazi s prijedlogo­m tog zakona.

“Sigurno će taj zakon izazvati dosta medijske pozornosti, javnost će biti zainteresi­rana”, istaknuo je i dodao da neće biti privatizac­ije na pomorskom dobru. “Bilo kakve špekulacij­e o tome odbijam, mi ćemo ići prema zaštiti pomorskog dobra i spriječiti bilo kakvu gradnju koja bi mogla ugroziti pomorsko dobro, javni interes, to ostaje javno dobro, kao što i je u definiciju opće dobro”, kazao je Butković. Vezano uz Uber, ministar je rekao da će sigurno doći do liberaliza­cije taksi tržišta. “Sad je dozvola jako malo, tržište vapi za dodatnim dozvolama. Intencija izmjena Zakona o cestovnom prijevozu je da svi mogu raditi, ali pod jednakim uvjetima”, zaključio je Butković.

 ??  ??
 ??  ?? I Uber i taksiji će raditi pod istim uvjetima
I Uber i taksiji će raditi pod istim uvjetima

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia