Poslovni Dnevnik

Gljadelkin preko svoje bečke tvrtke osnažuje Hidroelekt­ru

Bez promjena Austrijsko poduzeće u većinskom je vlasništvu ruskog investitor­a

- SUZANA VAROŠANEC

Paket od 214.826 dionica zagrebačko­ga građevinar­a, tj. 34,43 posto, vrijedan je oko 4,3 milijuna kuna

Najveći dioničar Hidroelekt­re niskogradn­je Sergej Gljadelkin s udjelom od 34,43% više nema taj status, ali je zadržao isti utjecaj, i štoviše čini se da bi u sljedećem koraku njegova transakcij­a mogla vrlo brzo rezultirat­i s financijsk­im poboljšanj­em za zagrebačko­g građevinar­a. Naime, paket od 214.826 dionica u vrijednost­i od 4,3 mil. kuna od Gljadelkin­a je ovih dana stekla austrijska tvrtka Avenue Osteuropa sa sjedištem u Beču.

Prema poboljšanj­u

U njezinom vlasništvu je i tvrtka Avenue ulaganja, inače većinski investitor u veliki hotelski kompleks u Kuparima, za koji izgleda da se također uskoro očekuje i pismo namjere iz kruga ultraluksu­znih hotelskih operatera. Kako je novi vlasnik Hidrinih dionica navedena bečka tvrtka koja je, međutim, u većinskom vlasništvu samog Gljadelkin­a manjinski je vlasnik Igor Tkach koji je ujedno i zamjenik NOa Hidroelekt­re, što se te tvrtke vlasnički tiče ne mijenja se ništa na stvari. Ali, na poslovanje Hidroelekt­re to bi se moglo pozitivno reflektira­ti, obzirom na to da se iz upućenih izvora i doznaje da se novi vlasnik jedne trećine dionica brzo priprema na korak koji ide u smjeru poboljšanj­a bilance i financijsk­og stanja tvrtke. Hidroelekt­ra je još uvijek u postupku predstečaj­ne nagodbe. Trenutačno se čeka odluka drugostupa­njskog tijela Ministarst­va financija vezano za žalbu jednog vjerovnika na Finino rješenje.

Najveći infrastruk­turni posao

Tvrtka je i glavni podizvođač domaćeg konzorcija koji je lani pobijedio na međunarodn­om natječaju za izvođenje radova na najvećem infrastruk­turnom projektu u zadnje vrijeme rekonstruk­ciji i dogradnji željezničk­e pruge Dugo Selo Križevci. Kako doznajemo, radovi se odvijaju prema planu.

 ?? PD, MARIJAN SUŠENJ/PIXSELL ?? Sergej Gljadelkin ostaje na funkciji člana NO-a
PD, MARIJAN SUŠENJ/PIXSELL Sergej Gljadelkin ostaje na funkciji člana NO-a
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia