Poslovni Dnevnik

GOPCU 40,7 MIL. KUNA OD HRVATSKE ELEKTORPRI­VREDE

Odličan start Nova tvrtka AMR sustavi bila je nositelj posla s isporukom brojila

- SAŠA PAPARELLA sasa.paparella@poslovni.hr

Uz rukometnog menadžera suvlasnici su Josip Jurčević i slovenski Iskraemeco. Tvrtka je u 1. godini ostvarila i dobit

Zagrebačka tvrtka AMR sustavi već je u prvoj godini svog rada uspjela ostvariti prihod od čak 40,7 milijuna kuna, te 2,9 milijuna kuna dobiti. Ta tvrtka s dvoje zaposlenih, registrira­na za mjerenje i upravljanj­e energijom, članica je zajednice ponuditelj­a koja je temeljem provedene javne nabave lani potpisala okvirni sporazum s HEPom za isporuku brojila, okvirno vrijedan 87 milijuna kuna.

Na naše pitanje koliki postotak prihoda nove tvrtke otpada na poslovanje s HEPom, Ranko Fredotović, direktor AMR sustava, odgovorio nam je “kako je isključivi kuzajednic­e pac za električna brojila na hrvatskom tržištu HEP, jer svi ostali imaju udjel manji od jedan posto, tako je i prihod AMR sustava, s obzirom na to da mu je isključiva djelatnost distribuci­ja i prodaja brojila te prateće opreme 99 posto u korelaciji s navedenim kupcem”.

Ugovorom koji definira prava i obveze svakog člana AMR sustavi su nominirani kao vodeći partner zajednice ponuditelj­a, što znači da se kompletna koresponde­ncija prema drugoj ugovornoj strani, otpremanje robe i fakturiran­je obavlja preko te tvrtke. “Slijedom toga ukupni prihod AMR sustava odgovara iznosu realiziran­og dijela okvirnog sporazuma zajednice ponuditelj­a”, rekao nam je Fredotović.

Ostali članovi zajednice ponuditelj­a bili su Brodometal­urgija, Telur, Brodomerku­r, te Iskraemeco. Ova potonja tvrtka u slovenskom je vlasništvu i ima udjel u AMR sustavima, dok su ostala dvojica suvlasnika zagrebački poduzetnic­i Josip Jurčević i Zoran Gobac, koji je i prokurist te tvrtke. Josip Jurčević član je Uprave Luke Ploče, u kojoj je najveći dioničar Prvo plinarsko društvo (PPD), a također je član Uprave tvrtke Luka Ploče Energija.

Gobac i Jurčević suvlasnici su i u tvrtki Adria Coast Turizam, u kojoj udjel drži i Pavao Vujnovac, predsjedni­k Uprave i suvlasnik PPDa.

 ??  ?? Gopčeva tvrtka bila je vodeći partner zajednice ponuditelj­a
Gopčeva tvrtka bila je vodeći partner zajednice ponuditelj­a

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia