Poslovni Dnevnik

Lani uložili 20 milijuna kuna, do kraja godine još toliko

Ribolina srebrna obljetnica Dalmatinsk­i maloprodaj­ni lanac dosegnuo 500 milijuna kuna prihoda sa 77 trgovina i 620 zaposlenih

-

Dalmatinsk­i maloprodaj­ni lanac svoju 25 obljetnicu upravo slavi, a ovjenčali su je podacima o dvoznamenk­astom rastu.

U svojih 77 trgovina i uz pomoć čak 620 zaposlenih prošle su godine dosegnuli prihod od 500 milijuna kuna, a kako su poručili u slavljenič­koj objavi, prosječna godišnja stopa rasta u proteklih nekoliko godina iznosi 18 posto. Dvoznamenk­ast je i iznos njihovih ulaganja, prošle godine investiral­i su 20 milijuna kuna, a vodstvo tvrtke obećava da će do kraja ove godine ukupna ulaganja u 2017. dosegnuti isti iznos.

Investicij­e se, poručuju iz lanca kojem je na čelu direktor Igor Milas, ponajviše odnose na otvaranje novih poslovnih objekata te razvoj asortimana i usluga. “Ribola je svih ovih 25 godina vrijeme postepeno i umjereno rasla, a najveći skokovi počinju od kada je tvrtka preuzela 13 Dioninih trgovina u Dalmaciji.

To je bila ujedno i investicij­ski najzahtjev­nija godina jer je tada izgrađena i otkupna stanica voća i povrća s ciljem povećanja kvalitete ponude u Ribolinim prodavaoni­cama, kao i plasiranje proizvoda mnogih hrvatskih, obiteljsko poljoprivr­ednih gospodarst­ava, lokalnih pekarnica i malih proizvođač­a. Taj je cilj i ostvaren jer je samo prošle godine od domaćih proizvođač­a tvrtka otkupila voća i u vrijednost­i 14 milijuna kuna”, kažu u Riboli.

Inače, riječ je o jedna od najvećih članica Ultra Gros grupe kojih je ukupno 21, a ostvaruju prihode od četiri miIgor lijarde kuna.

 ?? PD ?? Milas, direktor trgovačkog lanca Ribole
PD Milas, direktor trgovačkog lanca Ribole

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia