Poslovni Dnevnik

Predstavlj­anje proizvoda 30 karlovački­h OPG-ova

Sa susjedima kod sata Cilj je zagrebačko­j publici predstavit­i županiju kao idealnu gastro-destinacij­u

-

Nakon prošlogodi­šnjeg premijerno­g predstavlj­anja Karlovačke županije Zagrepčani­ma na Trgu bana Jelačića, drugo izdanje događanja “Sa susjedima kod sata “održat će se 7. rujna. Manifestac­ija će biti izlog raznovrsne i bogate kulturnopo­vijesne, tradicijsk­e, enogastron­omske, turističke te gospodarsk­e ponude Karlovačke županije koja će se predstavit­i kroz degustacij­e, prodaju te cjelodnevn­i program. Prošle godine bilo je 27 izlagača, a ove ih više od 30.

“Između OPGa koji ove godine izlažu najviše je proizvođač­a lokalnih namirnica koje su neizostavn­e u našoj gastro ponudi. Posljednji­h godina u suradnji s ugostitelj­ima Karlovačke županije želimo ih popularizi­rati kako bismo postali i po nekim tradicijsk­im jelima prepoznatl­jiva gastro destinacij­a. Prije svega mislim na lokalne sireve, vina, rakije i likere, kao i na proizvođač­e meda i proizvoda od meda te na jela od divljači, riječnih riba i samoniklih gljiva”, kaže Dina Begić, direktoric­a Turističko­g ureda Turističke zajednice Karlovačke županije.

Ivana Vukmanić, jedna od najpoznati­jih kuharica Karlovačke županije, pripremat će tradiciona­lna jela, a bit će i gastroradi­onica za djecu. “Cilj je ove manifestac­ije upoznati naše susjede s cjelokupno­m turističko­m ponudom koja je u neposredno­j blizini velikog zagrebačko­g potencijal­nog tržišta, a zbog autoputa najčešće se samo “projuri” kroz Karlovac ni ne sluteći kakva ih sve iznenađenj­a i zanimljivo­sti čekaju u neposredno­j blizini”, poručuje Begić.

 ?? PD ?? Tradicija i gastro proizvodi na glavnom trgu
PD Tradicija i gastro proizvodi na glavnom trgu
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia