Poslovni Dnevnik

OT Logistics sa 79,2 mil. kuna do 32,5% Luke Rijeka

Država prodala udio Centar za restruktur­iranje i prodaju prihvatio ponudu Poljaka za otkup 11,75 posto dionica za cijenu od 50 kuna po komadu, što je kunu više od tražene. Posao će se provesti 7. rujna kao blok transakcij­a na Zagrebačko­j burzi

-

Jučer je i službeno potvrđeno da poljka kompanija OT Logistics postaje vlasnik državnih 11,75 posto dionica Luke Rijeka koje su na prodaju ponuđene 16. kolovoza.

Centar za restruktur­iranje i prodaju u ponedjelja­k je objavio odluku svog Upravnog vijeća od 1. rujna koje je prihvatilo jedini valjanu ponudu pristiglu na poziv za otkup, a, kako se i pretpostav­ljalo, riječ je o poljskoj logističko­j kompaniji. Poljaci su po dionici poImaju nudili 50 kuna, jednu više no što je država tražila, pa će im novi paket u vlasništvo doći za 79,2 milijuna kuna.

Ovom će operacijom OT Logistics svoj udjel u riječkoj Luci povećati na 32,56 posto.

Trenutno Poljaci u svom portfelju drže 20,81 posto dionica Luke Rijeka i drugi su po veličini pojedinačn­i dioničar. u vlasničku strukturu. U kompaniju su, inače, ušli kroz dokapitali­zaciju izdavanjem novih dionica provedenu prije dvije godine, za mandata Vlade Zorana Milanovića. Do ta- da je država u Luci Rijeka držala udjel od oko 83 posto. Već od prvoga dana od vodstva OT Logisticsa Poljaci stizale su ja- sne poruke kako su dugoročno zainteresi­rani za Luku Rijeka i žele ju ojačati u najveću luku na Jadranu.

Posao prodaje 11,75% državnih dionica finalizira­t će se ovoga tjedna 7. rujna u vidu blok transakcij­a na Zagrebačko­j burzi, a namira će se, prema odluci CERPa, izvršiti po modelu ugovorna preknjižba uz plaćanje, objavio je jučer CERP čije je Upravno vijeće odluku o pokretanju prodaje 1.584.124 dionica donijelo krajem lipnja.

 ?? GORAN KOVAČIĆ/PIXSELL ?? velike planove za Luku
GORAN KOVAČIĆ/PIXSELL velike planove za Luku

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia