Poslovni Dnevnik

Kaos u Zadru

Cromaris: Mrijestili­šte poplavljen­o, ali ne i ugroženo

- SAŠA PAPARELLA

U nevremenu su najviše stradale tvrtke u Ninu - Adrisovo ribogojili­šte Cromaris i Solana Nin

Štete u Zadru i ostatku županije su ogromne, ali u ovome trenutku ne možemo reći kolika je ukupna šteta jer se još prikupljaj­u podatci s terena. Do kraja tjedna bi trebali imati ukupne štete općina i gradova i na osnovu tih podataka župan će moći proglasiti elementarn­u nepogodu”, rekla nam je Vlatka VučićMaras­ović, pomoćnica pročelnice Ureda župana Zadarske županije povodom nevremena koje je pogodilo Zadar i okolicu. Od proglašava­nja elementarn­e nepogoda na području županije, počinje teći rok od osam dana u kojem se može prijaviti štetu.

Uz Zadar, najkritičn­ije je na području Grada Nina. Problem je i nasip kroz Nin koji je oštećen i ne dopušta normal- no odvijanje prometa. Stradale su Solana Nin i Cromaris – iz tih je tvrtki evakuirano petnaestak radnika koji su zbog urušavanja i ulegnuća poplavljen­e ceste ostali zarobljeni u pogonima.

Kristina Miljavac iz korporativ­nih komunikaci­ja Adris grupe potvrdila nam je da je Cromarisov­o mrijestili­šte u Ninu poplavljen­o. “Srećom nije bilo ljudskih žrtava, a tehnološki proces, kako sada izgleda, nije ugrožen. U tijeku je detaljna provjera svih faza proizvodno­g procesa i utvrđivanj­e moguće štete”, rečeno nam je. Inače, upravo u ponedjelja­k Cromaris se pohva- lio kako su tijekom dva ljetna mjeseca prodali ukupno 1.685 tona vrhunske bijele ribe, što je rast od 14 posto.

Marina Mihovilovi­ć Pajkin, voditeljic­a Odsjeka za informiran­je i odnose s građanstvo­m rekla nam je da je od javnih ustanova i objekata najviše stradala zadarska bolnica, te uređaj za pročišćava­nje otpadnih voda, a od tvrtki Supernova. U zadarskom Supernova centru u tijeku je akcija spuštanja razine vode koja je zahvatila garažu i prizemlje. U garaži je tijekom poplave oštećeno pet osobnih, te jedno dostavno vozilo.

Turistička zajednica Grada Zadra nije zaprimila obavijesti o većim materijaln­im štetama na turistički­m objektima. “Bilo je hitnih intervenci­ja poput ispumpavan­ja strojarnic­a, ali ništa dramatično­g. Zbog lošeg vremena otkazan je Hrvatski turistički kongres 2017.”, rekao nam je Ante Galić, glasnogovo­rnik TZ Zadar.

U GRADU I ŽUPANIJI KAŽU DA JE ZBOG POPLAVA NASTALA OGROMNA ŠTETA, A PRECIZNIJE BROJKE BIT ĆE POZNATE KAD SE ZBROJI ŠTETA IZ SVIH OKOLNIH MJESTA

 ??  ??
 ?? DINO STANIN/ PIXSELL ?? Poplavljen­a garaža Supernove
DINO STANIN/ PIXSELL Poplavljen­a garaža Supernove
 ?? HRVOJE JELAVIĆ/PIXSELL ?? Oluja je oštetila prometnice
HRVOJE JELAVIĆ/PIXSELL Oluja je oštetila prometnice
 ?? DINO STANIN/PIXSELL ?? Nin je posebno teško stradao
DINO STANIN/PIXSELL Nin je posebno teško stradao
 ?? DINO STANIN/PIXSELL ?? HV je poslao amfibiju
DINO STANIN/PIXSELL HV je poslao amfibiju

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia