Poslovni Dnevnik

Na mjestu restorana Babylon otvoren Hotel Santiny

Četiri zvjezdice u Sv. Nedelji Nalaze se u kraju u kojem ima 160 tvrtki i gdje dnevno prolazi oko 35 tisuća vozila, a unatoč tome najbliži hoteli bili su im u Samoboru i Zagrebu

-

Sveta Nedelja dobila je svoj prvi hotel s četiri zvjezdice na mjestu bivšeg kultnog restorana Babylon, Hotel Santiny koji radi od svibnja no sutra ga čeka svečano otvorenje. Kupivši objekt restorana Babylon u stečaju na javnoj dražbi, u hotelsku investicij­u vrijednu 15-tak milijuna kuna upustio se dubrovački poduzetnik Velimir Soldo, poznat kao bivši vlasnik restorana Klarisa i Hotela Petka u Du- brovniku. Hotel Santiny ima 24 sobe, dvije kongresne dvorane te fine dining restoran koji vodi chef Ivica Fajt, i jedan je od prvih hotela s epriključk­om na parkingu. Uz hotel, Soldo uskoro otvara i samoposluž­ni restoran u obližnjem Hoto centru, gdje se smjestila i poliklinik­a Radiochiru­rgia, čiji bi pacijenti mogli biti i gosti novog hotela. Kako doznajemo od Zdenka Posavca, operativno­g direktora Hotela Santiny, za sad se u najvećem broju očekuju poslovni gosti.

“Nalazimo se u prometnom kraju u kojem ima 160 tvrtki, pored nas dnevno prolazi oko 35 tisuća vozila, a unatoč tome do sad su se najbliži hoteli mogli naći u Samoboru i Zagrebu. Usto smo u neposredno­j blizini autoceste, što je vrlo povoljno grupama na proputovan­ju, ali i gostima Zagreba. Stoga tijekom tjedna očekujemo poslovne goste u hotelu, a vikendom odmorišne goste, čiji će broj sigurno s vremenom rasti s jačanjem destinacij­e”, pojašnjava Zdenko Posavec. Ekipa od dvadesetak zaposlenih, mahom iz lokalne zajednice, ljeto je iskoristil­a za uhodavanje, ugostili su Ruse, Talijane, Nijemce, Austrijanc­e, a već u rujnu imaju popunjenos­t od 50 posto. Za sljedeću godinu planira se dodatno ulaganje u spa i wellness, još jednu dvoranu i slastičarn­u.

 ?? PD ?? U hotelsku investicij­u vrijednu 15-tak milijuna kuna upustio se Velimir Soldo
PD U hotelsku investicij­u vrijednu 15-tak milijuna kuna upustio se Velimir Soldo

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia