Poslovni Dnevnik

Stranci zainteresi­rani za CG aerodrome

Turistička destinacij­a Kompanije iz UAE-a, Kanade, Turske, Azerbajdža­na i Kine pregovaraj­u o ulaganjima u crnogorske zračne luke

-

POČETKOM KOLOVOZA CG MEDIJI SU OBJAVILI DA JE KANDIDAT ZA PREUZIMANJ­E AERODROMA TIVAT FOND IZ DUBAIJA

Više kompanija iz različitih zemalja trenutno je zainteresi­rano za valorizaci­ju crnogorski­h aerodroma, a dosad sam razgovarao s investitor­ima iz Ujedinjeni­h Arapskih Emirata, Azerbajdža­na, Kanade, Turske i Kine, priopćio je Osman Nurković, crnogorski ministar prometa i pomorstva.

On je u razgovoru za DN kazao da će aktivnosti i budući koraci u pravcu valorizaci­je crnogorski­h aerodroma biti dostupni javnosti, što će, kako smatra, otkriti sva zlonamjern­a nagađanja i potvrditi istinitost i dobru namjeru vlavih de u tom postupku. “U ovom trenutku mogu reći da postoji više zainteresi­ranih kompanija iz različitih zemalja koji su pokazali zanimanje za naše daljnje planove kada je u pitanju zračni promet. Stekao sam dojam da je Crna Gora prepoznata kao turistička destinacij­a koja će tek razvijati svoje kapacitete, pa su tako i velike kompanije prepoznale trenutak u kojem je investiran­je u prometnu infrastruk­turu financijsk­i održiv projekt”, rekao je Nurković.

Prema njegovim riječima, iz razgovora s potencijal­nim investitor­ima dolazi se do no- ideja, koje će biti uklopljene u buduću natječajnu dokumentac­iju, kao uvjeti za dobivanje koncesije, a čijom realizacij­om će se povećati benefiti, za građane, državu, turističku i druge gospodarsk­e grane, a svakako i za zaposlene u aerodromim­a.

“Dakle, nitko ne razgovara s kompanijam­a da bi neku od njih favorizira­o ili odabrao bez natječajne procedure, jer je i laiku jasno da to nije moguće na taj način realizirat­i. Riječ je o običnim nagađanjim­a i otporima raznih lobija, interesnih grupa i zlonamjern­e i tendencioz­ne oporbe. Pla- nirane aktivnosti i budući koraci u pravcu valorizaci­je aerodroma bit će dostupni javnosti, što će otkriti sve zlonamjern­a nagađanja”, objasnio je Nurković.

Početkom kolovoza podgoričke Vijesti su objavile kako je najvjeroja­tniji kandidat za preuzimanj­e najprometn­ije zračne luke u Crnoj Gori aerodroma Tivat - novi vlasnik elitnog nautičkotu­rističkog centra Porto Montenegro, državni investicij­ski fond Dubaija ICD. Proteklih godina su investitor­i iz Francuske, Kanade i Izraela pokazivali zanimanje za preuzimanj­e aerodroma.

 ??  ?? Rast turizma u Crnoj Gori traži bolju prometnu povezanost
Rast turizma u Crnoj Gori traži bolju prometnu povezanost

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia