Poslovni Dnevnik

IZDVOJILI KARTIČNO POSLOVANJE U NOVU TVRTKU

ASSECO SEE

- BERNARD IVEZIĆ

Asseco SEE Hrvatska, IT tvrtka s najvećim fintech potencijal­om u Hrvatskoj, odvaja svoj najbržeras­tući biznis u zasebnu tvrtku. Nova tvrtka Payten počet će s radom krajem rujna. Odgovarat će središnjic­i Asseca SEE i bavit će se razvojem, prodajom i podrškom rješenjima za kartično poslovanje.

Na domaćem tržištu tvrtka drži 46 posto bankomata i 40 posto POS uređaja. Nominalno riječ je više od 2100 bankomata i više od 40 tisuća POS terminala i blagajni.

Hrvatski ogranak Asseca SEE pohvalio se da u ovoj godini bilježi rast od 54 posto u odnosu na prvo polugodišt­e lani. Njime upravlja Igor Gržalja. Upravu pak nove tvrtke Payten za hrvatsko tržište preuzet će Ivan Bušić, dosadašnji član Uprave Asseco SEE Hrvatska i Ljiljana Ivanek koja će zadržati i svoju postojeću poziciju članice Uprave unutar Asseco SEE Hrvatska. Igor Gržalja, predsjedni­k Uprave Asseco SEE Hrvatska kaže da su u ovoj godini, što samostalno što s partnerima, razvili niz rješenja za financijsk­i sektor. Kao primjere navodi rješenje za jednostavn­o otvaranje bankovnog računa uz selfi putem mobilnog uređaja, usluge beskontakt­nog podizanja gotovine te napredno HCE rješenje uz koji pametni telefon postaje kreditna kartica. “Očekujem da će nam nova organizaci­jska struktura omogućiti razvoj još više naprednih tehnološki­h rješenja za naše korisnike”, kaže Gržalja.

Ivan Bušić, čelnik Payten u Hrvatskoj kaže da se područje kartičnog poslovanja vrlo ubrzano razvija i postaje zasebna grana djelatnost­i. “S Paytenom otvaramo mogućnost širenja na nova tržišta čime ćemo našim korisnicim­a moći dati bolji uvid u iskustva i trendove s drugih tržišta te doprinijet­i njihovoj konkuIgor rentnosti”, kaže Bušić.

 ?? PD ?? Gržalja, čelnik Asseco SEE Hrvatska
PD Gržalja, čelnik Asseco SEE Hrvatska

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia