Poslovni Dnevnik

Arapi daju 2,65 mil. € za brodogradi­lište Bijela

Luka Za koncesiju na 30 godina uložit će 20 mil. eura

-

Žarko Ostojić, stečajni upravitelj Jadranskog brodogradi­lišta Bijela, odobrio je prodaju koncesijsk­og kruga konzorciju koji čine Adriatic Marinas i Damen za 2,65 milijuna eura. Adriatic Marinas je vlasnik Porto Montenegra, dok je Damen nizozemska tvrtka koja se bavi remontom i brodogradn­jom. Adriatic Marinas i Damen planiraju u Bijeloj baviti se remontom jahti i megajahti. Oni su jedini dostavili ponudu za dodjelu koncesije za korištenje luke Bijela.

“Vjerovnici imaju pravo žalbe na odluku koju sam donio. Ako se nitko ne bude žalio, odluka postaje pravovalja­na, nakon čega se potpisuje ugovor s konzorcije­m koji ima 70 dana nakon potpisivan­ja ugovora da uplati novac. Konzorcij je obvezan potpisati ugovor i uplatiti novac”, rekao je za Dan Ostojić.

Za 2,65 milijuna eura vlasnici tivatske marine i njihovi partneri iz Nizozemske do- bivaju svu imovinu u koncesijsk­om krugu osim upravne zgrade. Dobivaju i opremu koja je usko vezana uz objekte.

Koncesiju daje crnogorska vlada i to na 30 godina uz obvezno minimalno ulaganje od 20 milijuna eura.

Vlasnik Porto Montenegra od prošle godine je Investment Corporatio­n of Dubai (ICC). Oni su od Kanađanina Petera Munka i njegovih partnera otkupili cijeli udio u kompaniji Adriatic Marinas.

 ?? PD ?? Adriatic Marines i Damen bavit će se remontom jahti u Bijeloj
PD Adriatic Marines i Damen bavit će se remontom jahti u Bijeloj

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia