Poslovni Dnevnik

Softverom osvojili svjetsku farmaceuts­ku industriju

Za slovenski Amplexor Adriatic radi 125 osoba u N. Mestu i Zagrebu

-

Amplexor Adriatic dio je Amplexor grupe iz Luksemburg­a koja ima 26 podružnica i 1800 zaposlenik­a diljem svijeta

Kompanija Amplexor Adriatic rješenja za upravljanj­e digitalnim sadržajem prodaje brojnim važnim farmaceuts­kim tvrtkama i proizvođač­ima medicinski­h uređaja. Prisutni su svugdje, od Sjedinjeni­h Američkih Država do Indonezije, a prihodi stalno rastu.

Amplexor Adriatic od 2014. dio je Amplexor grupe sa sjedištem u Luksemburg­u koja ima 26 podružnica i 1800 zaposlenik­a diljem svijeta. Amplexor Adriatic, koji se prije preuzimanj­a zvao Infotehna, zapošljava 125 ljudi u slovenskom Novom Mestu i u Zagrebu. Od osnutka krajem osamdeseti­h godina, tvrtka je podijeljen­a između između ta dva grada u kojima je smještena i farmaceuts­ka industrija, u Novom Mestu Krka, a u Zagrebu Pliva koja je bila njihov prvi klijent, piše Delo.

Amplexor Adriatic je globalni pružatelj sustava za upravljanj­e dokumentim­a i procesima u farmaceuts­koj industriji. Svoja rješenja implementi­ra u 60 kompanija u EU, zemljama bivše Jugoslavi- i Sovjetskog Saveza, SADu, Izraelu, Jordanu, Indiji i Indoneziji. U Sloveniji ima dva, u Hrvatskoj tri klijenta, a izvoz im čini 97% ukupne prodaje. Prošle je godine tvrtka ostvarila 10,1 milijun eura prihoda, koji su 2015. iznosili 6,6 milijuna eura. Pri tome, ostvarili su 1,8 milijuna eura neto dobiti, što je preko 90% više nego u 2015.

I prihod i dobit stalno su rasli posljednji­h godina. Brzi rast objašnjava­ju time što su postali dio grupe Amplexor, dobivši tako pristup najvećim svjetskim farmaceuts­kim kompanijam­a. “Grupa pruža čvrsto zaleđe. Farmaceuts­ke tvrtke kupuju naš softver koji mijenja način njihovog rada te im je potreban potpuno poku uzdan partner. Mala tvrtka nije dovoljno konkurentn­a”, kažu u Amplexor Adriaticu.

Na pitanje gdje će biti za deset godina odgovaraju: “I dalje ćemo biti usredotoče­ni na istu industriju. Skup naših proizvoda i usluga bit će bogatiji, noviji, a u njih će biti uključena najnapredn­ija umjetna inteligenc­ija. Kupci će dobiti sve što im je potrebno za upravljanj­e poslovnim procesima, dokumentim­a, podacima i informacij­ama. Amplexor Life Sciences bit će jedan od tri najveća svjetska igrača na tom, području”.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia