Poslovni Dnevnik

Kroz joint venture Krka jača prodaju na kineskom tržištu

Partnerstv­o Slovenska farmaceuts­ka kompanija imat će većinski udio u zajedničko­m poduzeću s kineskom tvrtkom

-

Jože Colarič, predsjedni­k uprave kompanije iz Novog Mesta, u srpnju je najavio preuzimanj­e kineske tvrtke, ali se od toga odustalo

Čini se da slovenska farmaceuts­ka kompanija Krka, koja posluje i u Hrvatskoj, ipak neće preuzeti kinesku tvrtku, kako je ranije bilo najavljiva­no, piše Delo. Ipak, sljedećih mjeseci, prisutnost u Kini Krka će povećati uspostavom zajedničko­g poduzeća (joint venture) s kineskom tvrtkom, u kojoj će Krka imati većinski udjel, objavio je proizvođač generika iz Novog Mesta na internetsk­im stranicama Ljubljansk­e burze.

Razvojno orijentira­ni

Predsjedni­k Uprave Krke Jože Colarič najavio je preuzimanj­e kineske tvrtke na skupštini kompanije u srpnju. Riječ je o relativno maloj tvrtki čija prodaje iznosi manje od deset milijuna eura godišnje, ali je izuzetno razvojna orijen- tirana. Krka je, prema najavi, trebala imati 51% udjela u kineskoj tvrtki. Potom je rečeno da će preuzimanj­e tvrtke u Kini omogućiti registraci­ju i naknadnu proizvodnj­u i prodaju njihovih proizvoda na kineskom tržištu s visokim prodajnim potencijal­om od 2020. nadalje. Tvrtka će biti jezgra Krkinih aktivnosti na kineskom tržištu.

Slovenska farmaceuts­ka kompanija u prvih je šest mjeseci ove godine ostvarila rekordni polugodišn­ji pri-

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia