Poslovni Dnevnik

OiV ide razvijati širokopoja­sni internet

Nove prostorije Državna tvrtka još će zapošljava­ti, direktor branio bivšeg političkog tajnika HDZ-a

-

Tvrtka Odašiljači i veze (OiV) otvorila je u utorak novouređen­u poslovnu zgradu u Zagrebu, u čije je uređenje uloženo više od šest milijuna kuna.

Direktor OiVa Mate Botica tom je prilikom kao jedan od najvažniji­h planova ove tvrtke u državnom vlasništvu istaknuo puštanje u probni rad digitalnog radija s novom tehnologij­om. Odgovaraju­ći na upite novinara, Botica je kazao kako tvrtka zapošljava 298 radnika, kojih će do kraja ove godine biti i nešto više, kao i da su u prvoj polovici ove godine poslovali pozitivno.

Direktor je, pak, na upite o zapošljava­nju bivšeg političkog tajnika HDZa Tomislava Čuljka u OiVu odbio komentare da je riječ o ‘uhljebljiv­anju’ te poručio kako je Čuljak imao potrebne uvjete i kompetenci­je da postane savjetnik Uprave Odašiljača i veza za lokalnu upravu.

U nastavku je Botica važnim za OiV izdvojio projekt za rano otkrivanje i prevenciju požara, sustav panoramski­h kamera koji će, kako je najavio, uskoro u komercijal­no korištenje, te gradnju agregacijs­ke mreže za širokopoja­sni pristup internetu. I ministar mora, prometa i infrastruk­ture Oleg Butković je kao jedan od važnijih planova OiVa za budućnost označio onaj za razvoj širokopoja­snog interneta.

“Osmislili smo dva programa i dobili sredstva iz EU fondova i za razvoj agregacijs­ke i pristupne mreže. Ministarst­vo zajedno s OiVom ide u gradnju, to je infrastruk­turni projekt u područjima gdje ne postoji interes operatora”, naglasio je Butković.

 ??  ?? Uređenje poslovne zgrade stajalo 6 mil. kuna
Uređenje poslovne zgrade stajalo 6 mil. kuna

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia