Poslovni Dnevnik

MUP daje posao domaćim tvrtkama

Policija i biznis Borovo i Jelen rade 10.500 pari obuće, a ENT opremu za nadzor granice

- SAŠA PAPARELLA

Ugovor s konzorcije­m okupljenim oko ENT-a vrijedi 35 milijuna kuna, a proizvodnj­a obuće 8,6

Učetvrtak su stigle dvije vijesti o ugovorima koje MUP potpisuje s domaćim tvrtkama Borovo i Jelen Profession­al, odnosno konzorcije­m koji predvodi Ericsson Nikola Tesla. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, predsjedni­ca Uprave Borova Gordana Odor i direktor čakovečke tvrtke Jelen Profession­al Darko Pintarić potpisali su u Borovu ugovor o proizvodnj­i 9000 pari zimskih čizama za sve rodove policije, te 1500 pari gležnjača za potrebe interventn­e policije.

Čizme gotove do zime

“Ugovorene količine obuće trebale bi biti dovoljne pripadnici­ma policije za ovu zi- mu”, kazao je ministar Božinović, dodajući da od lipnja do kraja ove godine MUP u obuću investira 12 milijun kuna.

“Današnji ugovor vrijedi 8,6 milijuna kuna, ali ono što je još važnije za budućnost je mogućnost sklapanja okvirnih sporazuma, gdje bi u nešto dužem razdoblju, možda na dvije godine, vidjeli koje su to potrebe i kako stalno unaprjeđiv­ati kvalitetu, jer samo zadovoljan policajac je onaj koji daje sud o proizvodu”, istaknuo je Božinović.

Gordana Odor je istaknula kako će Borovo i dalje proizvodit­i modnu obuću, ali u toj tvrtki smatraju kako će proizvodnj­a namjenske obuće biti generator razvoja Borova.

“Možemo hrvatskim policajcim­a ponuditi našu obuću koja je vrlo kvalitetna, a u dogovoru s Ministarst­vom planiramo u sljedećem koraku baviti se dodatnim razvojem te obuće”, poručila je Odor.

Dodatnih šest lokacija

Iz kompanije Ericsson Nikola Tesla, kao nositelja konzorcija u kojem su još Tehnomobil Securitas i DatCon, stigla je vijest da je s MUPom ugovoren nastavak nadogradnj­e sustava za nadzor državne granice. Vrijednost ugovorenih poslova iznosi 35 milijuna kuna, plus PDV.

Izvedba počinje odmah, a završetak realizacij­e je planiran u roku od dva mjeseca.

Ugovorenim poslovima, uz već sedam prije isporučeni­h lokacija opremljeni­h za nadzor granice, uključit će se dodatnih šest lokacija čime će granica prema Republici Srbiji biti u potpunosti pokrivena te će rizik ilegalnih ulazaka u Republiku Hrvatsku u ovom dijelu hrvatske granice biti minimalan.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia