Poslovni Dnevnik

Ford kamioni u 5 godina do 10% hrvatskog tržišta

Regionalni lider Auto Hrvatska uz MAN ima i novi brend

-

Iako je Ford jedan od omiljeniji­h brendova osobnih i dostavnih vozila u našoj zemlji, od jučer u Zagrebu postoji i salon te servis koji će prodavati i održavati i Fordove kamione. Radi se o suradnji između Auto Hrvatske, odnosno njihove tvrtke Kam i Bus Importer, te Ford Trucksa, a koji je u Zagrebu predstavlj­en preko turske tvrtke Ford Otosan koja je već 20ak godina partner Forda u kamionskom segmentu. Auto Hrvatska je kao zastupnik MANa već lider na hrvatskom kamionskom tržištu s udjelom od 40ak posto, a ispred brendova

H. Yenigun

Ford Otosan Iveco i Volvo. Kako je pojasnio Lari Host, direktor Kam i Busa, plan je da Ford tegljači u narednih pet godina zauzmu 10% tržišta u Hrvatskoj, ali i u BiH, Makedoniji te Sloveniji koje ova tvrtka pokriva. Radi se o kamionima između 18 i 41 tone nosivosti te snage motora od 330 do 480 konjskih snaga.

“Prvi kamion prodaje trgovac, a sve ostale pouzdani servis krilatica je koja važi u ovom biznisu. Stoga nam je vrlo važno da imamo kvalitetne centre s lagerom rezervnih dijelova”, kazao je Host dodavši da im je prvi kupac kamiona tvrtka Valint iz Sv. Nedjelje koja se bavi zbrinjavan­jem otpadnog ulja. Haydar Yenigun, direktor Ford Otosana, kazao je da su u oni u velikoj ekspanziji, kako u samoj Hrvatskoj gdje ubrzo otvaraju centre u Osijeku, Rijeci i Splitu, tako i ovom dijelu Europe gdje im Hrvatska predstavlj­a važnu logističku kariku na razmeđi zapadne, središnje i jugoistočn­e Europe.

 ?? ŽARKO BAŠIĆ/PIXSELL ?? Novi centar u Zagrebu
ŽARKO BAŠIĆ/PIXSELL Novi centar u Zagrebu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia