Poslovni Dnevnik

Mitan Oil gradi kolosijek za dostavu nafte

Opskrba Švicarska tvrtka u Smederevu ima najveći naftni terminal u regiji u privatnom vlasništvu

-

Zbog strateškol­ogističkog značaja Srbije kompanija Mitan Oil odlučila je prije nekoliko godina izgraditi naftni terminal u Slobodnoj zoni Smederevo. “Projekt je realiziran kao greenfield investicij­a, što znači da smo postrojenj­e kapaciteta 50.000 prostornih metara gradili od temelja. Investicij­a od 25 milijuna eura financiran­a je isključivo iz vlastitih izvora, bez oslanjanja na kredite domaćih banaka i bez subvencije države što je u Srbiji prava rijetkost”, rekao je Dušan Vuković, direktor Mitan Oila, koji posluje u sklopu švicarskog Mitan Holdinga. Danas je Mitan Oil najveći naftni terminal u privatnom vlasništvu u Srbiji i u regiji preko kojeg se obavlja 50% uvoza naftnih derivata u Srbiji.

Na terminalu Mitan Oila posluju lideri u trgovini naftstupan­jska nim derivatima kao što su Mol Serbia, Eko Serbia, članica Hellenic Petroleuma, Coral, povezan sa Shellom i drugi.

“U sljedećih šest meseci planiramo investicij­ske radove na izgradnji industrijs­kog kolosijeka koji će omogućiti prijem robe željezničk­im putem. Na taj način bit će uklonjeni svi rizici prijema robe Dunavom poput neplovnost­i ili vodostaja. Ovo je od strateškog značaja za Srbiju jer omogućava veću sigurnost opskrbe”, kaže Dušan Vuković.

 ?? PD ?? Preko terminala Mitan Oila stiže 50 posto nafte u Srbiju
PD Preko terminala Mitan Oila stiže 50 posto nafte u Srbiju

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia