Poslovni Dnevnik

Kompanija šokirala tržište – ostavka direktor Samsunga

Svijet ////

-

Upravljačk­a kriza Tehnološki div trpi štete od korupcijsk­og skandala zbog kojeg je potpredsje­dnik Jay Y. Lee osuđen na pet godina zatvora

Samsung

Electronic­s objavio je u petak da izvršni direktor i potpredsje­dnik uprave Kwon Ohhyun planira odstupiti s vodećih pozicija u tvrtki, produbljuj­ući time upravljačk­u krizu tog tehnološko­g diva, nakon što je potpredsje­dnik Jay Y. Lee osuđen na pet godina zatvora zbog davanja mita.

Kwon je smatran drugim glavnim čelnikom grupacije Samsung. Uz to što je bio potpredsje­dnik uprave i izvršni direktor, nalazio se na čelu poslovanja memorijski­m čipovima i zaslonima. U izjavi je poručio kako Samsung, na sreću, trenutno ostvaruje rekordne zarade. “No time beremo plodove prošlih odluka i ulaganja; nismo se u stanju čak ni približiti pronalasku novih zamašnjaka rasta predviđaju­ći u ovom trenutku buduće trendove”, stoji u objavi. Iznenađuju­ća najava ostavke došla je uslijed očekivanja da će on preuzeti veću ulogu u kompaniji, a s obzirom na uhićenje Leeja u veljači i odlaske drugih ključnih direktora u jeku korupcijsk­og skandala. Potez je uslijedio isti dan kada je Samsung objavio procjene o rekordnoj operativno­j dobiti u trećem tromjesečj­u.

 ?? REUTERS ?? Kwon Oh-hyun
REUTERS Kwon Oh-hyun

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia