Poslovni Dnevnik

Baker Tilly Internatio­nal ograđuje se od bivše članice

Dobili otkaz Bivši Akrokorov revizor uoči objave revidinira­nih godišnjih financijsk­ih izvještaja PWC-a izišao iz globalne mreže

-

Baker Tilly Hrvatska, revizorska tvrtka koja je posljednji­h godina radila reviziju financijsk­ih izvješća Agrokora, više nije dio Baker Tilly Internatio­nal jer je 1. listopada izišla iz ove globalne mreže. Objavljeno je to prošlog petka iz sjedišta krovne revizorske tvrtke u Velikoj Britaniji uz pojašnjenj­e da iako neke od tvrtki nose naziv Baker Tilly, vlasništvo im nije zajedničko, a one također nemaju isto vlasništvo kao Baker Tilly Internatio­nal. Ovom znakovitom izlasku prethodila je objava revidirani­h konsolidir­anih GFI Agrokora od strane PWC-a za 2016. i ranije čije je mišljenje za pojedine članice i za Agrokor Grupu dano s rezervom. Također, visina sakrivenog gubitka u GFI Agrokor Grupe za većinu iz knjigovods­tvenoreviz­orske struke bila je zapanjujuć­a. Stoga, iako se izričito ne navodi povezanost s recentnim događanjim­a, ona je očigledna i kroz poruku krovnog revizora kojom se naglašava da “Baker Tilly Internatio­nal niti bilo koja njegova tvrtka članica nema više nikakvih poslovnih odnosa s Baker Tilly Hrvatska, kao niti s njihovim partnerima, zaposlenic­ima ili povezanim tvrtkama”.

“Baker Tilly Hrvatska više nema ovlasti djelovati kao dio brenda Baker Tilly, te se ne smije predstavlj­ati kao član globalne mreže ili kao da je na bilo koji drugi način povezana s Baker Tilly”, poručuje krovna revizorska kuća. Pojašnjava­ju i da Baker Tilly Internatio­nal ne pruža usluge klijentima, već zapravo predstavlj­a globalnu mrežu tvrtki članica, koje kao odvojene i neovisne pravne osobe, usluge pružaju na regionalno­j i nacionalno­j razini. Nisu članovi međunarodn­og partnerstv­a, ni pravni partneri jedne drugima, što znači da nijedna članica nije odgovorna za usluge ili aktivnosti druge članice. Donedavna direktoric­a Baker Tilly Hrvatska Bruna Discordia svojedobno je radila u Agrokoru, no nismo bili u mogućnosti dobiti njen komentar.

 ?? FOTOLIA ?? Zapanjujuć­a visina sakrivenog gubitka
FOTOLIA Zapanjujuć­a visina sakrivenog gubitka

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia