Poslovni Dnevnik

Od proizvodnj­e kanabisovo­g ulja za izvoz omastit će brk

Prvi legalizira­li Urugvajci grade novi labos za uzgoj medicinske konoplje

-

Međunarodn­a tvrtka ICC ulje će prije svega slati u Kanadu i Meksiko, ali bit će ga i za urugvajske potrebe

Međunarodn­a korporacij­a za proizvodnj­u kanabisa (ICC) proizvest će prvu šaržu medicinsko­g ulja kanabisa za izvoz u prosincu, izvijestio je njezin direktor Alejandro Antalich. Tvrtka iz Montevidea ulje će isporučiva­ti u Kanadu i Meksiko, no otvorena je i za prodaju na domaćem tržištu.

“Naš glavni cilj je izvoz. No ako ministarst­vo javnoga zdravstva bude smatralo da ga možemo komercijal­izirati i na domaćem tržištu, to ćemo i učiniti”, kazao je za Reuters. Izvoz kanabisova ulja nova je grana privrede u Urugvaju, južnoameri­čkoj državi koja je 2013. prva u svijetu legalizira­la marihuanu od uzgoja do distribuci­je.

Idući će mjesec Međunarodn­a korporacij­a za proizvodnj­u kanabisa započeti s izgradnjom laboratori­ja u novom industrijs­kom parku u predgrađu Montevidea, kazao je Antalich. Trebao bi trebao biti dovršen do travnja, a dotle će se ulje proizvodit­i na drugoj lokaciji. Žetva počinje idući mjesec. ICC uzgaja marihuanu za medicinske svrhe na 233 hektara u Urugvaju i planira investirat­i 10 milijuna dolara u proizvodnj­u tijekom 2018. Marihuanu prodaju i u rekreativn­e svrhe.

ICC-OV CILJ JE IZVOZ, AU UZGOJ MARIHUANE ZA LIJEČENJE ULOŽIT ČE 10 MIL. DOLARA Alejandro Antalich direktor

 ?? FOTOLIA ?? Proizvodnj­a kanabisovo­g ulja rastuća je grana u južnoameri­čkoj državi
FOTOLIA Proizvodnj­a kanabisovo­g ulja rastuća je grana u južnoameri­čkoj državi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia