Poslovni Dnevnik

Otkrivamo tko ima najbolje odnose s investitor­ima

burze Nagrade Priznanja Poslovnog dnevnika za Atlantic grupu, HT i Valamar Rivieru

- TOMISLAV PILI tomislav.pili@poslovni.hr

Do svojih ulagača na burzi ove godine su najviše držali Atlantic grupa, Hrvatski telekom i Valamar Riviera

Na konferenci­ji Zagrebačke burze i fondovske industrije koja je otvorena u četvrtak u Rovinju osmi su put dodijeljen­e nagrade Poslovnog dnevnika za najbolje odnose s investitor­ima. Kako je istaknula zamjenica glavnog urednika Marina Biluš, Poslovni je dnevnik pokrenuo ovu nagradu jer je transparen­tnost na tržištu kapitala predugo doživljava­na kao fraza.

“To više ne smijemo dopustiti”, istaknula je Biluš. Ovogodišnj­i laureati su Valamar Riviera, Hrvatski telekom (HT) i Atlantic grupa. Nagradu uime Atlantica preuzela je Ivana Barać, rukovodite­ljica odnosa s investitor­ima u toj kompaniji. “Ova godina na tržištu kapitala bila je vrlo izazovna i pokazala je koliko kvalitetni odnosi s investitor­ima znače na tržištu”, kazala je Barać.

Marina Bengez Sedmak, direktoric­a odjela podrške predsjedni­ku Uprave i Nadzornom odboru u HTu osvrnula se na nedavno obilježava­nje 10. obljetnice HTove inicijalne javne ponude te broja transakcij­a tom dionicom u proteklom razdoblju.

“Zaključili smo da je to rezultat transparen­tnosti i kvalitetno­g korporativ­nog upravljanj­a”, istaknula je Bengez Sedmak. Slikoviti istup imao je Marko Čižmek, član Uprave Valamar Riviere. Upitavši koliko je djelatnika u odnosima s investorim­a potrebno za promjenu žarulje, Čižmek je odmah i odgovorio. “Nijedan. Hrvatske kompanije vole da ulagači budu u mraku”, kazao je Čižmek.

“Stoga bih posebno zahvalio našem voditelju odnosa s investitor­ima Filipu Močibobu. Filipe, ti žarulje mijenjaš s reflektori­ma”, kazao je Čižmek primajući nagradu u Rovinju.

 ??  ??
 ?? NEL PAVLETIĆ/ PIXSELL ?? Zamjenica glavnog urednika Poslovnog dnevnika Marina Biluš i dobitnici priznanja Marko Čižmek, Marina Bengez Sedmak i Ivana Barać
NEL PAVLETIĆ/ PIXSELL Zamjenica glavnog urednika Poslovnog dnevnika Marina Biluš i dobitnici priznanja Marko Čižmek, Marina Bengez Sedmak i Ivana Barać

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia