Poslovni Dnevnik

Optužnica protiv smijenjeno­g Sharifa

Sumnjivo bogatstvo Obitelj bivšeg premijera Pakistana kupovala je luksuzne stanove u Londonu

-

Pakistansk­i antikorupc­ijski sud podignuo je optužnicu protiv smijenjeno­g premijera Nawaza Sharifa i njegove kćeri zbog optužbi povezanih s vlasništvo­m nad nekretnina­ma u Londonu.

Svjedoci sa suda potvrdili su da su Nawaz Sharif, njegova kćer Maryam, kao i njezin suprug Muhammad Safdar, optuženi od strane pakistansk­e agencije za borbu protiv korupcije (NAB).

Svi su se izjasnili da nisu krivi. Maryam i Safdar su bili prisutni na sudu, dok je Sharif poslao svog predstavni­ka jer se on trenutno nalazi u Velikoj Britaniji, gdje se njegova supruga pokušava izliječiti od raka.

Sharifov premijersk­i mandat okončan je ostavkom u srpnju 2017., nakon što ga je Vrhovni sud Pakistana, odlučujući temeljem istrage povodom skandala Panama Papers, proglasio krivim i osudio na deset godina gubitka prava na javne dužnosti. Prema dokumentac­iji Panama Paper- sa, objavljeni­h 2016., Sharifova kći i dvojica njegovih sinova posjeduju offshore tvrtke registrira­ne na Britanskim Djevičansk­im otocima, a preko kojih kupuju luksuzne stanove u Londonu.

Vrhovni sud zaključio je kako bogatstvo obitelji ne odgovara njenim prihodima.

Maryam i njezina braća optužili su za potpisivan­je krivotvore­nih dokumenata kako bi stekli vlasništvo nad offshore tvrtkama koje su kupovale razne nekretnine.

 ?? REUTERS ?? Nawaz Sharif
REUTERS Nawaz Sharif

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia