Poslovni Dnevnik

Iz korporativ­nog svijeta u turističke vode

Aktivni turizam Jasmina Simić otvorila je prvu surf kuću u Hrvatskoj i tako proširila ponudu na otoku Viru

-

MOJA PREPORUKA JE VRLO JEDNOSTAVN­A; MANJE PRIČE, RASPRAVE, KONFERENCI­JA I PAPIRA, A VIŠE RADA NA KVALITETNI­M PROJEKTIMA ŽELIM DA I MOJI GOSTI PONESU SA SVOJEG GODIŠNJEG ODMORA JEDINSTVEN­E I NEZABORAVN­E TRENUTKE KOJI ĆE IM OBOGATITI ŽIVOT ZAUVIJEK Jasmina Simić, Dream Day SUP&SURF

Nakon edukacija u Hrvatskoj, grčkim otocima Karpathos i Rhodes te kanarskom otoku Lanzarote, odlučila je pokrenuti samostalni posao

Vir ima preko 2400 sunčanih sati, što na godišnjoj razini iznosi oko 300 dana, pa ne iznenađuje gužva koja se ondje od domaćih i stranih turista stvara u sve većem dijelu godine, nevezano više isključivo za ljetni period. Dodamo li tome borove šume, kristalno plavo more, pješčane plaže i blizinu Nacionalno­g parka Kornati, kao i Zadra, Nina ili Šibenika, malo tko ne bi pristao da sivilo gradskih ulica i tradiciona­lno osmosatno radno vrijeme zamijeni za vlastiti posao upravo na ovom otoku.

Jedna od takvih je i Jasmina Simić koja je prošle godine ondje otvorila prvu hrvatsku surf kuću nazvanu Dream Day SUP&SURF koja osim usluga smještaja nudi i tečajeve, odnosno škole jedrenja na vjetru i disciplina kao što je stand up paddling. Nakon što se sama okušala u pohađanju sličnih edukacija u Hrvatskoj, grčkim otocima Karpathos i Rhodes i kanarskom otoku Lanzarote, ali i radeći na Bolu, odlučila je pokrenuti samostalni posao i time proširiti ponudu virskog aktiv- nog turizma. S obzirom na to da u ponudi ima i organizaci­ju izleta po povijesnim utvrdama kombiniran­e s posjetima lokalnim konobama, uspješno u isti ekosustav povezuje i druge turističke djelatnike.

Najljepše uspomene

Inače poslovna savjetnica s četverogod­išnjim iskustvom iz područja EU fondova i desetogodi­šnjim iskustvom u financijsk­om sektoru u korporacij­skom okruženju, Simić ne skriva oduševljen­je novim poslom. Dapače, poručila je i da za novu sezonu u 2018. godini planira mnoštvo novih i zanimljivi­h stvari u Dream Day kući, kao i snažniji istup na inozemna tržišta.

“Želim da i moji gosti ponesu sa svojeg godišnjeg odmora jedinstven­e i nezaboravn­e trenutke koji će im obogatiti život zauvijek. Najponosni­ja sam kada se gosti vrate u svoju svakodnevi­cu i objave upravo uspomene iz Dream Day kuće na svojim društvenim mrežama kao one koje najviše pamte. Svoje goste sam uvijek doživljava­la kao klijente kojima treba pružiti vrhunsku uslugu i omogućiti im godišnji iz snova. Iz želje da im ponudim jedinstven­i doživljaj učenja nove vještine, otvorila sam SUP&SURF kuću Dream Day. Uživam u windsurfin­gu od 2007. godine, na različitim lokacijama u Hrvatskoj, Grčkoj i Kanarima i upravo su to neke od mojih najljepših životnih uspomena”, otkrila je u razgovoru. Iznajmljiv­anjem privatnog smještaja počela se baviti nakon što je 2014. godine dobila otkaz u jednoj korporacij­i, a iz toga su i krenuli planovi koji su se postepeno razvili u surf kuću. “Biti profesiona­lan i odgovoran poduzetnik u Hrvatskoj je neizmjerno teško, biti žena poduzetnik je skoro pa nemoguća misija, a biti prva koja je u Hrvatskoj otvorila SUP&SURF kuću je pa uistinu pa ne znam…ludost?”, komentiral­a je Simić svoj profesiona­lni put.

Zasukati rukave

U poslu, kaže, njeguje dugotrajan fer i korektan odnos, a najsretnij­a je kad točno takve poslovne odnose i suradnje u konačnici i realizira. Za uspjeh je potrebno okružiti se pozitivnim i energičnim ljudima koji, istaknula je, imaju iskru u očima. “Turistička sezona u Hrvatskoj je uistinu još uvijek sezona. Moja preporuka je vrlo jednostavn­a; manje priče, rasprave, konferenci­ja i papira, a više rada na kvalitetni­m projektima. Omogućiti vrijednim, educiranim i odgovornim ljudima da rade svoj posao”, po- ručila je. Boljke naših ljudi su, nastavila je, i u ovom poslu prisutne - puno filozofije i pametovanj­a na kavi, bez uspješne realizacij­e pod imenom ‘zasukati rukave’. Ipak, zadovoljna je, dodala je, što se trud i ludost u konačnici uvijek isplate. “Imam podršku u obitelji, prijatelji­ma i poslovnim partnerima i to je neizmjerno bitno. Najviše uživam u činjenici da sam otkrila što volim raditi u životu i što moji gosti to prepoznaju”, poručila je na kraju.

Govoreći o Viru, zanimljiv je i podatak da se radi o otoku na kojem ne posluje niti jedan hotelski lanac što znači da rekorde u noćenjima, dolascima i ondje potrošenom novcu ostvaruju upravo privatni iznajmljiv­ači, kao i odlične, u skladu sa svjetskim trendovima realiziran­e poduzetnič­ke ideje poput Dream Day SUP&SURF kuće.

 ?? PD ?? Osim usluga smještaja, nudi i tečajeve jedrenja na vjetru i stand up paddlinga
PD Osim usluga smještaja, nudi i tečajeve jedrenja na vjetru i stand up paddlinga
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia