Poslovni Dnevnik

Saša Lončar još kratkih rukava za stari dug Agrokora

Vjeruje u naplatu ‘Nisam dobio ništa, ali vjerujem u lex’, kaže poduzetnik kojem nije isplaćena ni kuna potraživan­ja od Tiska za isporučene e-cigarete. Vlasnik HG Spot Informatik­e kaže da se grozi političkih manipulaci­ja cijelog slučaja

- SUZANA VAROŠANEC

HG Spot Informatik­a jedan je od rijetkih Agrokorovi­h dobavljača kojem dosad nije sjela na račun ni kuna starog duga od isplata u prvoj i drugoj tranši, iako dosad ukupno isplaćen novac iznosi više od 400 milijuna eura. Da je saldo za ovu tvrtku još uvijek nula potvrdio nam je vlasnik i direktor Saša Lončar koji je u telefonsko­m razgovoru istaknuo svoje uvjerenje da će se to pitanje uskoro riješiti. Gdje je zapelo, trenutačno je nepoznanic­a, no iz Tiska se neslužbeno doznaje da se čeka odobrenje Nadzornog odbora ovoga tjedna. Lončar time nije razočaran, a izražava podršku lexu Agrokor jer postupak koji je u tijeku i po njegovom mišljenju od presudnog je značaja za tisuće dobavljača. No, ne skriva razočaranj­e dijelom političkih struktura čije rasprave, po njemu, pokazuju da se vodi briga o vlastitim interesima i bez razumijeva­nja za probleme u gospodarst­vu.

“Puno teže se posluje otkad je izbio slučaj Agrokora, no da nije donijet lex, to bi bilo nemoguće”, tvrdi pitajući se kako to svim političari­ma nije jasno. U ovom slučaju radi se o starom dugu Tiska preko kojeg Lončareva tvrtka plasira ecigarete i tekućinu, a o kojem se, iznosu radi nismo doznali. S tim proizvodim­a drže oko 80 posto našeg tržišta maloprodaj­e.

“Iznos duga nije takav da bi nas ugrozio. Tvrtka uredno funkcionir­a te će u 2017. ostvariti pozitivan rezultat na razini kao i lani”, kaže Saša Lon- čar dodajući da to znači oko 2 milijuna kuna. U posljednje tri godine ova je tvrtka prošla intenzivnu fazu reinvestir­anja dobiti tako da temeljni kapital danas premašuje 3 milijuna kuna. Lani su otvorene tri nove poslovnice, a ukupni prihodi u 2016. veći su oko 60% u odnosu na 2015. i iznosili su 160 milijuna kuna. Stalno zapošljava­ju više od 70 radnika, no Lončar najavljuje nova zapošljava­nja u funkciji nekoliko novih projekata koje će iduće godine razvijati.

 ??  ?? Lončar je vlasnik HG Spot Informatik­e
Lončar je vlasnik HG Spot Informatik­e

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia