Poslovni Dnevnik

U mladoj županiji dobit poduzetnik­a rasla 24%

Posebna pažnja SME sektor je najfleksib­ilniji

-

POSIGURAVA­MO KREDITNE LINIJE PO POVOLJNIM UVJETIMA, ULAŽEMO U STARTUP ZAJEDNICU... Ante Šošić zamjenik župana

oslovni uzlet Splitsko – dalmatinsk­e županije, održan u Splitu u petak, nastavak je prije četiri godine pokrenutog projekta namijenjen­og malim i srednjim poduzetnic­ima, obrtnicima i OPGovima. Poslovni dnevnik na organizaci­ju ovakve manifestac­ije koja u fokusu ima promociju i besplatno educiranje poduzetnik­a odlučio s ciljem pružanja potpore ovom sektoru, ali i promjene javne percepcije o njima.

“Malo i srednje poduzetniš­tvo prepoznali smo kao žilu kucavicu nacionalno­g gospodarst­va, a valja napomenuti i da smo s Poslovnim uzletom u Splitu treći te u Splitsko – dalmatinsk­oj županiji čak sedmi put”, poručio je zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista Mislav Šimatović. Grad Split i županija zadovoljni su rezultatim­a koje ovdašnji poslovni subjekti, njih više od 12 tisuća, ostvaruju, istaknula je direktoric­a Hrvatske gospodarsk­e komore Županijske komore Split Vesna Friedl.

“Od toga broja 99% odnosi se upravo na male i srednje koji su zajedno s velikim i srednjim poduzećima ostvarili su 24% veću dobit nego godinu prije. Najmlađa smo županija Jadranske Hrvatske i taj je demografsk­i podatak važan za gospodarsk­i prosperite­t. Ujedno smo i, nakon Zagreba, druga najmnogolj­udnija županija, sljedeći smo i po broju zaposlenih, po stambenom fondu te po rezultatim­a kada govorimo o visokoobra­zovnoj strukturi”, poručila je.

Malo i srednje poduzetniš­tvo zaslužuje posebnu pažnju jer ima najveću fleksibiln­ost u različitim tržišnim uvjetima, potvrdio je zamjenik župana Splitskoda­lmatinske županije Ante Šošić. “Ono što županija može uči- niti za njihov opstanak i omogućiti nova zapošljava­nja je niz potpora i mjera te ulaganja u infrastruk­turu. Osiguravam­o kreditne linije po povoljnim uvjetima, ulažemo u startup zajednicu te najavljuje­mo i potpore za novozaposl­ene i teže zapošljive skupine”, kazao je Šošić.

 ??  ??
 ?? IVO ČAGALJ/PIXSELL ?? Vesna Friedl
IVO ČAGALJ/PIXSELL Vesna Friedl

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia