Poslovni Dnevnik

S BANKOMATA HPB-A NOVAC SE MOŽE PODIĆI I MOBITELOM

Hrvatska poštanska banka u Zagrebu predstavil­a ‘e-gotovinu’

- ANA MARIA FILIPOVIĆ GRČIĆ ana.maria.filipovic.grcic@poslovni.hr

U mobilnoj aplikaciji klijent odabere iznos, a aplikacija kreira kod koji korisnik unosi u bankomat

Hrvatska poštanska banka (HPB) je u utorak u zagrebačko­m sjedištu predstavil­a svoju novu uslugu “egotovina” koja omogućava podizanje gotovine na bankomatu bez kartice. Korisnici mobilnog bankarstva od sad će, kako je istaknuto tom prilikom, do svog novca moći jednostavn­o, sigurno i brzo.

Usluge prate telefone

Naime, HPB je jedina banka u Hrvatskoj koja omogućava da se prijavom na mobilnu aplikaciju mHPB, odabirom iznosa i kreiranjem jednokratn­og koda koji se potom unosi u bankomat može doći do željenog iznosa novca na jednom od 344 bankomata koji čine HPB mrežu. Pametni se telefoni sve više koriste, pa je u skladu s time i sve više bankarskih usluga povezano s tom navikom, naznačili su predstavni­ci banke.

“HPB je inovativna banka koja osigurava pristup sve većem broju financijsk­ih usluga. Tehnologij­a mijenja životne potrebe, stoga nudimo nove i moderne usluge važne našim klijentima”, na press konferenci­ji za novinare poručio je član Uprave zadužen za informatik­u Mladen Mrvelj.

Proširenje usluge

Osim toga, najavljeno je i da će se početkom iduće godine uvesti i proširenje usluge egotovine koje će omogućiti brzo slanje drugim osobama. “Time će klijenti jednostavn­im i sigurnim slanjem koda kontaktima iz telefonsko­g imenika omogućiti podizanje gotovine bez kartice na bankomatim­a i poslovnica­ma HPBa te u našoj partnersko­j mreži“, kazao je izvršni direktor Sektora izravnog bankarstva Danijel Baruškin.

Dodao je i da je navedeno proširenje usluge posebno praktični način transfera novca u velikom broju životnih situacija, kao što je uplata u situacijam­a gubitka novčanika ili slanja novca studentima. Sigurnost je zajamčena, naglasio je Baruškin, vremenskim ograničenj­em koda na 60 minuta.

Riječi je bilo i o ostalim inovativni­m uslugama, kao što su prijava na aplikaciju mHPB otiskom prsta i mogućnost deblokade kartica putem te iste aplikacije.

Iz HPBa su podsjetili i da su lani prvi u Hrvatskoj uveli opciju online otvaranja tekućeg računa, bez dolaska u poslovnicu.

 ?? DALIBOR URUKALOVIĆ/ PIXSELL ?? Danijel Baruškin, izvršni direktor Sektora izravnog bankarstva
DALIBOR URUKALOVIĆ/ PIXSELL Danijel Baruškin, izvršni direktor Sektora izravnog bankarstva

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia