Poslovni Dnevnik

Agrokor sa žalbom ide na Vrhovni sud

-

Ova odluka suda neće utjecati na poslovanje Agrokorovi­h kompanija u Bosni i Hercegovin­i koje je stabilno i odvija se redovno. Poručila je to jučer izvanredna uprava hrvatskog koncerna nakon objave odluke sarajevsko­g Kantonalno­g suda koji je odbio njihov zahtjev da se u BiH prizna postupak izvanredne uprave kao insolvenci­jski postupak. Tim Ante Ramljaka na tu će se odluku žaliti, rečeno je u Agrokoru koji će žalbu na ovu posljednju odluku uložiti Vrhovnom sudu FBiH.

Kantonalni sud u Sarajevu odbio je priznati zakon o izvanredno­j upravi Agrokora uz argument da bi pozitivna odluka bila suprotna javnom poretku i da bi se time ugrozilo pravo svake individue na parničenje.

Za sarajevski list Dnevni Avaz voditelj odvjetničk­og tima Agrokora u BiH Branko Marić rekao je kako je takvo postupanje pravni nonsens jer je sud u Londonu priznao izvanrednu upravu Agrokora. Upozorio je pritom da takva odluka može u konačnici dovesti do komadanja kompanija u vlasništvu Agrokora u BiH.

“Vjerovnika Agrokora je više od 12.000 i po pravomoćno­sti odluke svi bi mogli tražiti naplatu svojih potraživan­ja. Priznavanj­em (izvanredne uprave) je trebalo zaštititi prava domaćih gospodarsk­ih društava. Ovako je otvoren put prema najgorem scenariju”, istaknuo je odvjetnik i upozorio da je sud je praktički omogućio da bosanskohe­rcegovačke kompanije u vlasništvu Agrokora svojom imovinom i novcem odgovaraju za dugove koncerna iz Hrvatske.

 ?? GORAN STANZL/PIXSELL ?? Izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak
GORAN STANZL/PIXSELL Izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia