Poslovni Dnevnik

U završnici Zagreb Connecta 15 startupa iz regije

Nagradni fond 130.000 kn Natječu se i hrvatski Baggizmo, MAKERbuino i Modulos, a finale je 6. prosinca

- BERNARD IVEZIĆ

Najveća regionalna startup konferenci­ja Zagreb Connect objavila je popis 15 finalista koji će se natjecati za nagradni fond od 130 tisuća kuna. Ove godine će na konferenci­ji 6. prosinca u Kongresnom centru Zagrebačko­g velesajma gostovati predsjedni­k mreže poslovnih anđela Slovenije Branko Drobnak, a očekuje se 500 investitor­a i osnivača startupa. Popis finalista predvodi Baggizmo, hrvatski startup koji je razvio prvi pametni novčanik na svijetu Wiseward. Slijedi Bok Bot, novi domaći startup koji je razvio softversko­g robota koji preko Facebook Messengera posjetitel­jima Zagreba pomaže u razgledava­nju grada, a nakon što ga napuste podsjeća da se u Zagreb vrate.

Među finalistim­a je i startup CircuitMes­s Alberta Gajšaka, koji je za svoju DIY gaming konzolu MAKERbuino preko Kickstarte­ra prikupio više od 100 tisuća dolara kapitala.

Finalisti Zagreb Connecta 2017. su i startup koji radi uređaj za rehabilita­ciju DiRe Isokinetic, digitalna platforma za psihološku pomoć Exedra, zatim platforma koja koristi umjetnu inteligenc­iju za intermodal­ni prijevoz HUBBIG, osobni asistent Maggie pa prvi hrvatski modularni stol, i to od slavonske hrastovine, Modulos. Tu su još MyMyo, NewFaces, PickUp Solutions, Robokacija, VeeMee, vHeart i Zagreb Time Travel.

Zagreb Connect ove se godine održava četvrti put. Lani je konferenci­ja bila domaćin godišnjem skupu europskih poslovnih anđela EBAN Winter Univerityj­u kada je okupila 1500 sudionika.

 ?? SANJIN STRUKIĆ/PIXSELL ?? Lani na konferenci­ji gostovao Bruce Dickinson, glazbenik i poslovni anđeo
SANJIN STRUKIĆ/PIXSELL Lani na konferenci­ji gostovao Bruce Dickinson, glazbenik i poslovni anđeo

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia