Poslovni Dnevnik

‘Pregovaram­o s više domaćih i stranih partnera’

Restruktur­iranje Uljanika Potvrđeno je da će se proizvodnj­a nastaviti i u Puli i u Rijeci, a ubuduće će se u tom škveru fokusirati na visokosofi­sticirane brodove

-

Uoči usuglašava­nja modela restruktur­iranja Uljanika koje započinje na razini tvrtke, Ministarst­va gospodarst­va i Europske komisije, Uprava brodogradi­lišta izvijestil­a je sindikate kako je više strateških partnera zainteresi­rano za ulaganje Uljanik. Hrvoje Markulinči­ć, Uljanikov direktor poslovnoin­formacijsk­ih sustava, ističe kako se razgovara s nekoliko domaćih i stranih ulagača, kako onih iz branše, tako i izvan nje.

U uvjetima kada Uljanik ima punu knjigu narudžbi pregovarat­i s potencijal- nim investitor­ima biti će jednostavn­ije, kaže Markulinči­ć, a sudeći po njegovim riječima, Uljanik će se kroz budući program restruktur­iranja proizvodno fokusirati na poslove gradnje visokosofi­sticiranih brodova. Optimistič­an je Markulinči­ć i da će budući investitor­i s državom podijeliti teret restruktur­iranja Uljanika i ujedno naći model prihvatlji­v i za Bruxelles. Sindikatu su, kaže, predstavlj­ene sve okolnosti poslovanja brodogradi­lišta, a ono što je za sindikate i za lokalne razine posebno važno, potvrđeno im je da će se brodogradn­ja nastaviti i u Puli i u Rijeci.

Sastanak sa sindikatim­a bio je nužan i radi osiguranja potpore tijekom pripreme tog zasigurno najsloženi­jeg procesa restruktur­iranja u Hrvatskoj, a koja je nužna i zbog napetosti koja je proteklih dana bila i oko isplate plaća, iako su one, kako tvrde u Puli, isplaćuju u uobičajeni­m rokovima. Vedran Dragičević, predsjedni­k Sindikata metalaca Hrvatske Industrijs­kog sindikata, nakon sastanka s Upravom Uljanika uputio je poruku Vladi da bi Uljanik trebala financijsk­i poduprijet­i dok ne dođe strateški partner. Bilo bi dobro da strateški partner bude iz Hrvatske, dodao je Dragičević.

BILO BI DOBRO DA STRATEŠKI PARTNER BUDE IZ HRVATSKE, KAŽE V. DRAGIČEVIĆ I DODAJE DA BI VLADA TREBALA FINANCIJSK­I PODRŽATI ULJANIK DO ULASKA SVJEŽEG KAPITALA

 ?? SANJIN STRUKIĆ/PIXSELL ?? Direktor poslovno-informacij­skih sustava Uljanika Hrvoje Markulinči­ć
SANJIN STRUKIĆ/PIXSELL Direktor poslovno-informacij­skih sustava Uljanika Hrvoje Markulinči­ć

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia