Poslovni Dnevnik

Dva grada u Srbiji spremaju se kupovati struju iz RH

Kraljevo i Valjevo žele struju iz Hrvatske, ali srbijanska vlada traži da prije promjene dobavljača plate dugove

- pd

Poslije odluke srbijanski­h gradova Kraljevo i Valjevo da na javnom natječaju za opskrbu strujom izaberu Hrvatsku elektropri­vredu, Elektropri­vreda Srbije i resorno ministarst­vo poručili su upravama tih gradova da prije bilo kojeg aranžmana moraju platiti zaostale dugove nacionalno­m dobavljaču, objavili su u petak beogradski mediji.

“Kraljevo i Valjevo, kad je riječ samo o javnoj rasvjeti, neće moći promijenit­i dobavljača dok ne izmire ukupne dugove prema prethodnom­e”, rekao je srbijanski ministar energetike Aleksandar Antić.

On je naglasio kako su Zakonom o energetici predviđene takve situacije i da zabranjuje promjenu dobavljača ako korisnik električne energije nije prethodno platio sve dugove za opskrbu strujom prethodnom dobavljaču, prenosi RTS. Elektropri­vreda Srbije priopćila je da Kraljevo duguje oko 380.000 eura, a Valjevo oko 336.000 eura. Tržište za opskrbu električno­m energijom u Srbiji je otvoreno već četiri godine, a EPS je, kao ranije jedini dobavljač, zadržao 98 posto tržišta.

Radio- televizija Srbije podsjeća kako je Hrvatska elektropri­vreda nedavno priopćila da u Srbiji već opskrbljuj­e strujom jedno poduzeće te da će uskoro uslijediti isporuka električne energije i za dva srpska grada.

 ??  ?? HEP već prodaje struju poduzetnic­ima u Srbiji
HEP već prodaje struju poduzetnic­ima u Srbiji

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia