Poslovni Dnevnik

Pripreme za Advent su već započele

Martina Paladina, direktoric­a Turističke zajednice Grada Samobora, objašnjava kako se grad profilirao kao izletnička destinacij­a te ističe jedinstven­u web stranicu kojaj pruža sve informacij­e posjetitel­jima

-

Samobor je grad barokne arhitektur­e, bogate povijesti, a posljednji­h godina posjećuje ga sve više turista. Grad kremšnita I karnevala, okolice idealne za aktivan odmor, I ove se godine užurbano priprema za blagdansko ozračje Adventa, ističe direktoric­a Turističke zajednice Grada Samobora Martina Paladina.

Kakvi su turistički rezultati u Samoboru?

Turizam Samobora kroz godine se profilirao kao izletnički. Uz izuzetnu prirodnu i kulturnu baštinu, glavni atribut je i naša raznolika gastronoms­ka ponuda. Tu su i naše biciklisti­čke rute s preko 150 km trasiranih staza, prilagođen­ih i rekreativc­ima i obiteljima s djecom, ali i onima fizički spremnijim­a. Pokazatelj tome je i ovogodišnj­a nagrada od strane Hrvatske turističke zajednice koja je Samobor proglasila finalistom izbora za najuspješn­iju destinacij­u na kontinentu.

Samobor je proslavila kremšnita. S obzirom na gastro ponudu i sve prednosti, kako brendirate grad?

Mi Samoborci znamo da kremšnite otvaraju sva vrata, no imamo i druge specijalit­ete poput rudarske greblice i bermeta koji su na pragu dobivanja zaštite zemljopisn­og porijekla, samoborsku salamu, češnjovku, kotlovinu te neizostavn­e fašničke krafne. Kako bismo na jedinstven način prezentira­li sva naša bogatstva, Turistička zajednica grada Samobora, u suradnji s Gradom pokrenula je projekt implementa­cije i uspostave jedinstven­e web stranice koja pruža sve informacij­e zanimljive posjetitel­jima. Grad Samobor je sam po sebi već brand, nama preostaje samo sve to prezentira­ti na što jednostavn­iji i zanimljivi­ji način.

Kakav će biti ovogodišnj­i Advent?

Pripreme za Advent su već počele, predstoji nam osigurati toplo kuhano vino i otvoriti kućice na ovogodišnj­em Božićnom sajmu – vjerujem da će svatko pronaći poklon za svoje najmilije, ali i ugodno se provesti.

MI SAMOBORCI ZNAMO DA KREMŠNITE OTVARAJU SVA

VRATA, NO IMAMO I DRUGE SPECIJALIT­ETE

 ?? IGOR ŠOBAN/PIXSELL ??
IGOR ŠOBAN/PIXSELL

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia