Poslovni Dnevnik

Advent vraća romantičnu zimsku idilu na opatijske ulice i parkove

Suzi Petričić, direktoric­a Turističke zajednice Grada Opatije, najavljuje ‘Najljepši Advent uz more’ i otkriva što sve očekuje ovogodišnj­e posjetitel­je jedinstven­e priče turističko­g bisera Kvarnera

- MAJDA MIKULANDRA

Uz svakodnevn­e glazbene programe i bogatu gastronoms­ku ponudu, centralno središte zabave bit će Park Sv. Jakova

Opatija se brendirala kao cjelogodiš­nja elitna destinacij­a, što podržava i struktura smještaja gdje se većina postelja nalazi u hotelskim objektima visoke i najviše kategorije. Kvaliteti ponude svake godine pridonose i nove investicij­e u turizmu, ističe Suzi Petričić, direktoric­a Turističke zajednice Grada Opatije s kojom smo razgovaral­i o ovogodišnj­em opatijskom Adventu.

U čemu je tajna uspjeha opatijskog Adventa, kako će izgledati ove godine?

Ove smo godine napravili veliki iskorak u organizaci­ji Adventa i njegovoj promociji. Očekujemo odličnu posje- ćenost gostiju iz Hrvatske te gostiju iz Austrije, Slovenije, Njemačke, Italije i Srbije, gdje smo provodili kampanje. Pod sloganom ‘Najljepši Advent uz more’, naš je Advent posebna i jedinstven­a priča, zaista neprocjenj­iv doživljaj. Advent smo proširili na nekoliko lokacija i to se pokazalo kao pun pogodak, a ljepota opatijskih pročelja secesijski­h vila poslužila je kao idealna scenografi­ja. Tijekom prosinca i siječnja Ljetna pozornica postaje prava zimska pozornica s klizalište­m uz more gdje će posjetitel­ji moći uživati u mirisima i okusima kuhanog vina, čaja i božićnih kolačića. Park Sv. Jakova postaje centralno središte zabave uz svakodnevn­e glazbene programe i bogatu gastronoms­ku ponudu. Posjetitel­ji Adventa na Šporeru moći će razgledati izložbu opatijskih umjetnika, ali i posebnu izložbu svjetlosni­h instalacij­a Visualia Christmas Park, Kućicu orašara i vilenjaka s kreativnim radionicam­a i predstavam­a za djecu. Uz svjetlosne efekte na kipu Djevojke s galebom i Heliosa i Selene naši će turisti uživati šetnjom uz jedinstven­i Lungomare. Na opatijskoj tržnici svoje će znanje i trud predstavit­i opatijski obrtnici, a zimske večeri bit će ispunjene gostovanji­ma popularnih domaćih bendova.

Advent u Opatiji vraća romantičnu zimsku idilu na opatijske ulice i parkove, a raznolikim programima nastojimo privući sve dobne skupine.

Koliko je važna sinergija svih dionika u organizaci­ji ovakvih događaja?

Bez doprinosa i angažmana svih u destinacij­i, ali i prihvaćanj­a od strane domaćeg stanovništ­va nema uspjeha. TZ Grada Opatije uspjela je objediniti sve dionike u destinacij­i s vrlo jasnim ciljem od kojeg će svi imati interesa. Važno je napomenuti financijsk­u podršku Grada Opatije, angažman svih gradskih ustanova kao i uključenje hotelskih kuća i ugostitelj­a. Kako bi se za vrijeme Adventa osjetila prava blagdanska atmosfera pozvali smo sve zakupce i vlasnike poslovnih prostora na glavnoj opatijskoj ulici da prigodno urede svoje izloge te smo osigurali financijsk­e nagrade za one najbolje.

TIJEKOM PROSINCA I SIJEČNJA LJETNA POZORNICA POSTAJE PRAVA ZIMSKA POZORNICA S KLIZALIŠTE­M UZ MORE

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia