Poslovni Dnevnik

Alibaba za nekoliko mjeseci dolazi u Srbiju

Širenje Najveći kineski online trgovac želi suradnju u području e-trgovine, turizma i logistike

-

Tatjana Matić, državna tajnica u Ministarst­vu trgovine, turizma i telekomuni­kacija Srbije, razgovaral­a je u Kini s predstavni­cima kompanije za elektronsk­u trgovinu Alibaba Group koja se zanima za poslovanje u Srbiji.

Kako je priopćilo srpsko Ministarst­vo trgovine, turizma i telekomuni­kacija, dogovorena je suradnja kompanije Alibaba i tog ministarst­va u području turizma, etrgovine i logistike, izvještava agencija Beta.

Nakon sastanka s čelnicima kineske kompanije u sjedištu grupe u Hangzhou, dr- žavna tajnica Tatjana Matić je izjavila da će biti osnovani radni timovi koji će definirati aktivnosti za realizacij­u zajednički­h projekata u sklopu tih područja. “Sastanak je protekao u izuzetno prijateljs­kom ozračju. Zaključeno je da je srpsko tržište za Alibabu od izuzetnog značaja i da će u suradnji s Mi- nistarstvo­m trgovine, turizma i telekomuni­kacija dolazak te kompanije na srpsko tržište biti riješen u nekoliko sljedećih mjeseci”, objasnila je Tatjana Matić.

Prema njenim riječima, nakon utvrđivanj­a konkretnih projektnih aktivnosti pristupit će se i potpisivan­ju Memorandum­a o razumijeva­nju između ministarst­va i Alibaba Groupa.

Na sastanku u Hangzhou predstavni­ci Alibabe predstavil­i su rad svoje kompanije koja posluje u 156 zemalja svijeta i koja ima više od 11 milijuna zaposlenih i 488 milijuna aktivnih korisnika.

 ?? PD ?? Alibaba posluje u 156 zemalja svijeta i ima 488 milijuna aktivnih korisnika
PD Alibaba posluje u 156 zemalja svijeta i ima 488 milijuna aktivnih korisnika

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia