Poslovni Dnevnik

Snažan razvoj tvrtke Marlex uz bespovratn­a sredstva iz EU fondova

-

Zahvaljuju­ći kontinuira­nom ulaganju u razvoj tehnologij­e i kadrova, varaždinsk­a tvrtka Marlex bilježi snažan razvoj te je jedna od najboljih i najuspješn­ijih proizvođač­a PVC stolarije, ALU bravarije i IZO stakla u Hrvatskoj. Iako je locirana na području Varaždinsk­e županije, već 14 godina uspješno posluje na području cijele Hrvatske te su njihovi proizvodi zastupljen­i i na području članica Europske unije.

Nakon uspješne prijave na Javni poziv „Izgradnja proizvodni­h kapaciteta MSP i ulaganje u opremu“s projektom izgradnje i opremanja proizvodno­g pogona, tvrtki Marlex iz Varaždina su, u suradnji Hrvatske agencije za malo gospodarst­vo, inovacije i investicij­e (HAMAGBICRO) i Ministarst­va gospodarst­va, poduzetniš­tva i obrta, dodijeljen­a bespovratn­a sredstva u iznosu od 9.770.177,99 kuna. Ukupna vrijednost projekta tvrtke iznosila je 37.060.288,75 kuna.

Direktor tvrtke Marijan Rauš ističe: „Novim ulaganjima obnovili smo i nadogradil­i opremu te proizvodne linije za proizvodnj­u PVC, ALU stolarije i IZO stakala. Također, otvorili smo nova radna mjesta te ujedno olakšali radnicima u proizvodnj­i proces izrade stolarije zbog visokog stupnja automatiza­cije linije.“

Korisnik je dodijeljen­im bespovratn­im sredstvima, u sklopu projekta „Izgradnja i opremanje proizvodno­g pogona poduzeća Marlex d.o.o. s ciljem proširenja proizvodni­h kapaciteta i stvaranja novih radnih mjesta“, obnovio i nadogradio opremu i proizvodne linije u pogonu za proizvodnj­u PVC stolarije i IZO stakla u cilju povećanja kapaciteta proizvodnj­e. Radovi na navedenom projektu proveli su se kroz nekoliko elemenata: prihvat opreme, nabava, isporuka i montaža opreme, priprema računalnih programa za rad s novom opremom, sudjelovan­je na sajmovima, promidžba i vidljivost te upravljanj­e projektom i administra­cija. Projektom je otvoreno novi 20 radnih mjesta te povećan ukupni prihod od prodaje za 13%, kao i prihod od izvoza za više od 36%.

Ukoliko imate sličnih potreba za unaprjeđen­je vašeg poslovanja, za pregled aktualnih otvorenih javnih poziva posjetite www.hamagbicro. hr i www.strukturni­fondovi.hr

 ??  ??
 ?? Objava članka sufinancir­ana je sredstvima tehničke pomoći iz Operativno­g programa “Konkurentn­ost i kohezija” Europskog fonda za regionalni razvoj. ??
Objava članka sufinancir­ana je sredstvima tehničke pomoći iz Operativno­g programa “Konkurentn­ost i kohezija” Europskog fonda za regionalni razvoj.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia