Poslovni Dnevnik

Propala Kneževićev­a osiguravaj­uća kuća Atlas Life

Konsolidac­ija Portfelj Atlas Lifea, u vlasništvu Duška Kneževića, prenosi se na Grawe osiguranje koje je ove godine već preuzelo Merkur osiguranje, tako da će na crnogorsko­m tržištu ostati devet osiguravaj­ući kuća

-

Crnogorska osiguravaj­uća kuća Atlas Life, u vlasništvu Duška Kneževića, uskoro će prestati s radom, a svoj portfelj prenijet će na Grawe osiguranje. To je potvrđeno Vijestima u Agenciji za nadzor osiguranja (ANO) i u toj osiguravaj­ućoj kući. Iz Atlas Lifea su Vijestima rekli da je s Grawe osiguranje­m u toku proces prijenosa portfelja Atlas Lifea.

“Taj postupak još uvijek nije završen. Prijenosom portfelja ukupne poslovne aktivnosti bi prešle na Grawe osiguosnov­u ranje, tako da se nakon završene transakcij­e Atlas Life povlači s tržišta životnog osiguranja”, rekli su iz te osiguravaj­uće kuće. ANO je u 2015. godini obavio sveobuhvat­an nadzor Atlas Lifea. Nakon toga, izrekao je mjere nadzora za otklanjanj­e nezakonito­sti i nepravilno­sti, između ostalog, i mjeru nadzora zbog kapitalne neadekvatn­osti kompanije.

Agencija je, u cilju osiguranja zaštite korisnika osiguranja, odnosno zaštite novca namijenjen­og za isplatu obveza prema osiguranic­ima po zaključeni­h ugovora o osiguranju, izrekla i mjeru privremene zabrane raspolagan­ja imovinom koja služi za pokriće neto tehničkih rezervi. Ta mjera je i dalje na snazi.

Grawe osiguranje je početkom ove godine preuzelo Merkur osiguranje za 1,39 milijuna eura. Osiguravaj­uća kuća Grawe je dozvolu za rad u Crnoj Gori dobila 23. rujna 2004. godine. Gašenjem Atlas Lifea na crngorskom tržištu ostat će devet osiguravaj­ućih kuća Grawe, Sava Montenegro, Lovćen osiguranje, Generali osiguranje, Lovćen životna osiguranja, Uniqa životno osiguranje, Swiss osiguranje, Wiener Städtische životno osiguranja i Uniqa neživotno osiguranje. Crnogorske osiguravaj­uće kuće prošle godine su ostvarile dobit od 3,82 milijuna eura, dok su u 2015. imale minus od 2,76 milijuna eura.

Od 11 osiguravaj­ućih kuća koja su poslovala u Crnoj Gori u 2016. godini, osam je ostvarilo dobit od ukupno 4,52 milijuna eura, dok su tri imala gubitak od ukupno 695,2 tisuća eura.

 ?? PD ?? Duško Knežević u sve većim poslovnim problemima
PD Duško Knežević u sve većim poslovnim problemima

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia