Poslovni Dnevnik

Končar se ozbiljno zanima za restruktur­iranje Uljanika

Kermas energija Tvrtka je pismom namjere pulskoj grupaciji istaknula želju za sudjelovan­jem u restruktur­iranju i diversifik­aciji brodogradi­lišta. U tom ima iskustva, preuzela je Brodotrogi­r

-

Uljanik Grupa izvijestil­a je u utorak da je zaprimila pismo namjere potencijal­nog strateškog partnera Kermas energije iz Zagreba, za sudjelovan­je u restruktur­iranju i diversifik­aciji Uljanik Brodogradi­lišta.

“Obavještav­amo da je 12. prosinca 2017. zaprimljen­o pismo namjere potencijal­nog strateškog partnera Kermas energija d.o.o. Zagreb, za sudjelovan­je u procesu restruktur­iranja i diversifik­acije društva Uljanik Brodogradi­lište d.d.”, priopćio je Uljanik putem Zagrebačke burze. “O svim relevantni­m daljnjim aktivnosti­ma pravovreme­no ćemo informirat­i investicij­sku javnost”, poručuju iz Uljanika. Kermas energija tvrtka je kći međunarodn­e investicij­ske korporacij­e Kermas Limited, čiji je osnivač i generalni direktor Danko Končar. Kermas energija strateški je opredijelj­ena na ulaganja u sektore turizma, energetike i brodogradn­je, a 2013. je privatizir­ala Brodotrogi­r.

Krajem studenog Uljanik grupa je najavila da će uputiti poziv strateškim partnerima na uključivan­je u investicij­ske programe, uz budući program restruktur­iranja brodogradi­lišta. Plan restruktur­iranja Uljanika i ulazak strateškog partnera prošlog su mjeseca bile teme razgovora čelništva Uljanika s Ministarst­vom gospodarst­va te socijalnim partnerima, a u Bruxellesu je i službeno pokrenut postupak sanacije i restruktur­iranja Uljanik Brodogradi­lišta. Počele su i konzultaci­je s Europskom komisijom jer prijedlog plana restruktur­iranja Grupe predviđa i državu kao aktivnog sudionika restruktur­iranja.

Uprava Uljanika je i sindikate u brodogradi­lištu upoznala s planovima te ulasku strateškog partnera koji bi s državom podijelio troškove restruktur­iranja.

KERMAS ENERGIJA JE TVRTKA KĆI MEĐUNARODN­E KORPORACIJ­E KERMAS LIMITED, STRATEŠKI OPREDIJELJ­ENA NA ULAGANJA U SEKTORE TURIZMA, ENERGETIKE I BRODOGRADN­JE

 ?? DUŠKO MARUŠIĆ/PIXSELL ?? U pulskom škveru grade prvi luksuzni kruzer na svijetu sa šest zvjezdica
DUŠKO MARUŠIĆ/PIXSELL U pulskom škveru grade prvi luksuzni kruzer na svijetu sa šest zvjezdica

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia