Poslovni Dnevnik

STARTUP FACTORY ZAGREB ŠEST STARTUPA PODIJELIT ĆE STO TISUĆA EURA

Startp Factory Donirani najbolji iz inkubatora

-

Zagreb je donirao ukupno 100 tisuća eura za daljnji razvoj šest najuspješn­ijih startupa koji upravo izlaze iz njegovog inkubatora Startup Factoryja Zagreb. Među najboljima čak su tri koja ciljaju na unapređenj­e prijevoza i dostave. To su Flow, startup koji cloud sustav za upravljanj­e raskrižjim­a, zatim Hubbig, cloud sustav za intermodal­ni prijevoz i Pickup Solutions, startup koji razvija pametnu košaricu za fizičke trgovine.

Dva startupa ciljaju na turizam: servis za gradskekul­turne sadržaje Divan i startup Trakbar, koji razvija inteligent­nog pomoćnika za upravljanj­e kafićima. Uz njih, pobijedio je i startup Modulos koji razvija modularni namještaj od slavonske hrastovine.

Frane Šesnić, direktor Razvojne agencije Zagreb (Raza), koja vodi Startup Factory Zagreb, kaže da je zadovoljan što je drugu generaciju gradskog inkubatora još brojnija nego lani. “Čestitam pobjednici­ma, ali dodao bih da je kod svih 16 timova koji su svoje projekte razvijali kroz ovaj program u posljednji­h deset tjedana vidljiv je značajan napredak i rast”, kaže Šesnić.

Pozvao je preostalih deset startupa da nastave s razvojem svojih rješenja te dodao da će i Startup Factory nastaviti da- lje s unapređenj­em svog programa. Olivera Majić, zamjenica gradonačel­nika Zagreba naglasila je da je grad predan razvoju startup ekosustava. Dodala je da su poduzetniš­tvo i inovacije pokazatelj razvijenos­ti svakog grada i da Zagreb kroz razvoj startupa postaje važno mjesto za razvoj inovacija i na inovacijam­a utemeljeno­g poduzetniš­tva. “Vjerujete u sebe i svoj proizvod jer će tada u vas vjerovati i drugi. Pred vama su međunarodn­i uspjesi”, zaključuje Majić.

 ??  ?? I Matej Grozdanovi­ć iz Modulosa dobio poticaj
I Matej Grozdanovi­ć iz Modulosa dobio poticaj

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia