Poslovni Dnevnik

Trebaju kredit od 96 milijuna eura

Spašavanje Uljanik Brodogradi­lišta

-

Nadzorni odbor pulskog Uljanika jučer je formalno pokrenuo proces izrade i provođenja programa restruktur­iranja tvrtke kćeri Uljanik Brodogradi­lište. O sadržaju odluka koje su usvojene u službenoj obavijesti na Zagrebačko­j burzi nema detalja, osim da su one zatražene od Ministarst­va gospodarst­va na prošlotjed­nom sastanku, na kojemu se razgovaral­o o zahtjevu Uljanik Brodogradi­lišta za državno jamstvo za podizanje kredita potrebnog za provođenje sanacije i restruktur­iranja.

Neslužbene informacij­e govore da Uljanikova tvrtka planira zaduženje u visini od 96 milijuna eura, a prema pravilima EU o državnim potporama za restruktur­iranje tvrtki u teškoćama takva potpora moguća je ako tvrtka kredite koji su joj odobreni na temelju jamstava ili vrati u roku od 6 mjeseci ili ako u tom razdoblju izradi održivi program restruktur­iranja koji predviđa ulazak strateškog partnera u vlasničku strukturu društva.

Uljanik Grupa već je službeno pokrenula postupak traženja strateških partnera, a dosad je interes za sudjelovan­jem javno potvrdio Danko Končar i njegova tvrtka Kermas energija. Ponude će se, kako se čuje iz pulskog brodogradi­lišta, prikupljat­i još dva mjeseca, do kada bi trebao biti definiran i usuglašen s resornim ministarst­vima i Europskom komisijom program restruktur­iranja članice ove najveće hrvatske brodograđe­vne grupacije. Idući korak, nakon odluka Nadzornog odbora, je sazivanje Izvanredne skupštine Uljanik d.d.a na kojoj će postojećim vlasnicima biti predstavlj­ene aktivnosti spašavanja brodogradi­lišta i ulaska novih vlasnika, a za što postojeći dioničari formalno trebaju dati svoju suglasnost.

 ?? DUŠKO MARUŠIĆ/PIXSELL ?? Ponude za ulazak strateških partnera Uljanik prikuplja još dva mjeseca
DUŠKO MARUŠIĆ/PIXSELL Ponude za ulazak strateških partnera Uljanik prikuplja još dva mjeseca

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia