Poslovni Dnevnik

Dvije trećine svih gostiju Vugleca je iz inozemstva

Biznis na ‘bregu’ Obitelji u planu i širenje podruma

- MARTA DUIĆ

Nakon zadnje investicij­e kompleks broji 50 kreveta. Vlasnici poručuju da nude autohtoni doživljaj Zagorja

Vuglec breg, obiteljski biznis i turistički biser Zagorja nakon zadnje investicij­e broji 50 kreveta. Time je postao turistički kompleks koji gostima nudi autohtonu kuhinju po receptima ‘naših baka’, svoja vina, smještajne kapacitete i wellness ponudu. Boris i Mario Vuglec, otac i sin, uspješno vode biznis godinama, a širenje ponude i sadržaja pokazalo im se kao dobar recept za uspjeh jer su im poslovni rezultati iz godine u godinu sve bolji.

“Imamo potpuno novu kućicu Jagica u našem zaseoku u kojem su nekad živjele tri obitelji, a ostalih pet smo obnovili i nadogradil­i”, pohvalio se Boris Vuglec koji se rodio i proveo djetinjstv­o upravo na ovom brijegu.

Kako kaže Vuglec, ubrzo nakon što se odlučio na obnavljanj­e toga tad zapuštenog imanja i okrupnjava­nja zemljišta 2000. godine, ideje su se počele nizati pa su dvije godine kasnije krenuli saditi vinograde, a ubrzo su osmislili ponudu za seminarski turizam. Otvoreni su cijele godine, imaju dvadesetak za- poslenih, a posjećuju ih gosti iz cijelog svijeta. Od začetka ovog obiteljsko­g biznisa Vuglec breg je uvršten u vodič Lonely planeta te Michelinov vodič, čime su na meti i stranih turista.

“Godišnje Vuglec breg posjeti više od 25.000 gostiju, a više od 60 posto su stranci. Najviše ima Nijemaca, Poljaka, Čeha i Austrijana­ca, a za vikend i dnevne posjeta najviše nam dolaze Zagrepčani i Slovenci. Tajna uspjeha je u tome što unapređuje­mo ponudu, imamo stalne zaposlenik­e”, otkriva Vuglec.

Ovogodišnj­i su dobitnici priznanja Bijeli grozd na razini Hrvatske, priznanja koje udruga G.E.T. report dodjeljuje za doprinos razvoju vinske kulture. Za goste organizira­ju i obilazak podruma i upoznavanj­e s asortimano­m vinarije, a Vuglec napominje kako podrum planiraju i proširiti.

“Danas imamo četiri hektara vinograda, točnije oko 16.000 trsova. Naš vinograd broji devet sorata od čega je šest bijelih, dio nam odlazi na kupaže i pjenušce, a imamo i autohtonih zagorskih sorti. Kapacitet nam je 35.000 litara i godišnje izbacimo desetak etiketa, a najveći dio naše proizvodnj­e ode kroz restoran. Prvi smo u Zagorju krenuli s pjenušcima, a posebno smo ponosni na pjenušac Jasminka koji je neobičnog karaktera jer smo u njega dodali ledenu berbu kolege Borisa Drenškog”, poručuje Boris Vuglec.

 ?? SILVIJA MUNDA ?? Boris Vuglec u kućici uređenoj u zagorskom stilu
SILVIJA MUNDA Boris Vuglec u kućici uređenoj u zagorskom stilu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia